Демократична България“ се обяви за запазване на цените на електрическата

...
Демократична България“ се обяви за запазване на цените на електрическата
Коментари Харесай

Демократична България предлага стратегия за задържане на цените на тока |

„ Демократична България “ се разгласи за опазване на цените на електрическата сила за семействата до юли, като в това време предлага предугаждане на обезщетения и предпазени цени за бизнеса. 

Коалицията изиска и оставката на изпълнителния шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов - заради подозрение за тенденциозен отвод на държавната компания да купува по-евтиния азерски газ.

„ Булгаргаз “ отхвърля да купува азерски газ в цялостните му размери с разнообразни, само че непрекъснати оправдания, с което способства за покачването на цената на тока. Евтиният азерски газ, от който България се лишава непринудено, към този момент надвишава 700 куб. м. и то при изискване, че той е над 5 пъти по-евтин от съветския. В същото време „ Булгаргаз “ няма пари да заплати внасяния газ и заплашва столичната „ Топлофикация “, че ще спре да ѝ подава суровината “ - това се споделя в мнение на обединяването във връзка енергийната рецесия.

Според „ Демократична България “ в границите на ценовия интервал (01.07.2021 – 30.06.2022) не би трябвало да се позволява преразглеждане на цените за семействата, без значение от краткотрайната пазарна обстановка. Изчисленията демонстрират, че " насъбраният финансов запас е повече от задоволителен за опазване на актуалните цени на контролирания пазар, които защищават хората от рисковата обстановка с цените на електрическата енергия и в това време резервират финансовата непоклатимост на енергийния бранш ".

„ Най-важната ни задача в настъпващия есенно-зимен сезон е да защитим всички семейства, немалка част от които и сега изпитват компликация за покриване на разхода за електрическа енергия. Това елементарно може да стане с вярно ръководство на финансовите запаси в системата на енергетиката в интерес на публичния интерес “, се споделя в експертното мнение.

„ Демократична България “ подлага на критика държавното управление за неналичието на смяна в управлението на държавните енергийни сдружения - тези управления са назначени от ГЕРБ, а към този момент втори състав на служебното държавно управление не прави промени, макар че отговорността за неуспеха на промените в енергетиката е и тяхна.

Обединението упорства и за незабавни ограничения за излекуване на пазарната среда и правила за търговия на енергийната борса, както и отпадане на преобладаващото пазарно състояние на Българска самостоятелна енергийна борса на свободния пазар.

„ Всички пазарни участници – консуматори, производители, търговци би трябвало да получат опцията да търгуват свободно, в конкуренция, дълготрайно, в границите на общоприетите европейски правила на енергийния паз “, се споделя още в мнението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР