“Демократична България представи днес Манифест за рестарт на правовия ред

...
“Демократична България представи днес Манифест за рестарт на правовия ред
Коментари Харесай

Манифест на ДБ: България може много повече |

“Демократична България ” показа през днешния ден Манифест за рестарт на правовия ред и радикална рационализация.

Според обединението институциите у нас са пленени, а пачките и кюлчетата са емблемата на мафиотското ръководство на страната. ДСБ, Зелено придвижване и Да, България са безапелационни, че сегашният властови модел лишава милиони 

Представяме ви го в цялостен текст:

Българските жители ясно виждат по какъв начин неприятното ръководство, проядено от корупция, забавя мощно развиването на България и я държи най-бедна в Европейски Съюз. Институциите са пленени. Пачките и кюлчетата в чекмеджетата на властта и замитането им от прокуратурата са емблемата на мафиотския модел на ръководство на страната.

Ние от Демократична България сме най-радикалната и поредна съпротива на този корупционен модел, който лишава генерации българи от вероятност да градят живота си в свободно и демократично общество.

Ние имаме вяра, че България може доста повече!

На идните избори свободните жители могат да отстранен бариерите пред развиването на България. Могат да гласоподават за парламент и ново ръководство, които носят независимост, правда и рационализация. Могат дадат своя избор за политически представители, които имат волята да отстояват фундаменталните демократични и пазарни правила за:

господство на закона;
свободна стопанска самодейност, конкуренция и самостоятелни регулатори, охраняващи правилата;
почтеното служене на публичния интерес;
свободни медии;
почтени избори.

От Демократична България търсим доверието на българските жители, с цел да създадем опция на корупционния модел на ръководство, която да обезпечи:

високо качество на живот;
развиване на човешкия капитал на нацията;
запазване на естествените запаси и развиване на удобна и здравословна витална среда;
създаване на нов цивилен национализъм за всички българи у нас и по света.
Вярваме, че България може да се движи с доста по-висока скорост в развиването си. Да има своето почтено място измежду сполучливите и развити страни, където свободата и предприемаческият дух основават богатство и напредък.

Хората на България го заслужават!

Вярваме, че ние, свободните жители можем дружно да изградим България, дружелюбна към фантазиите на всяко нейно дете. Милиарди се крадат всяка година. Можем да влагаме тези пари в развъждането и развиването на нашите деца. Можем да спрем кражбата на бъдеще.

Можем да си върнем страната назад!

За задачата Борисов и ГЕРБ би трябвало да бъдат отстранени от ръководството. Трябва да унищожаваме построените корупционни мрежи, засмукващи голям обществен запас към обръчите на властта. Трябва да разградим Сарайския модел и да прекъснем механизмите за подмолното му въздействие в стопанската система, правораздаването, бранша на сигурността и медиите.

Ние имаме ясна визия по какъв начин да установим господство на закона. Знаем по какъв начин да реализираме стабилно възстановяване на благосъстоянието на българските жители.

Това може да се стане като:

Рестартираме правовия либерален ред, посредством промени в Конституцията и законите, които да освободят институциите от мафиотския захват и да слагат прокуратурата в границите на демократична отчетност;

Модернизираме коренно страната и подтикваме стопански напредък, учреден на нововъведенията и знанието, вложенията в научни проучвания, цифровата промяна в стопанската система и обществените институции, напредничави регулации, по-качествени и повече работни места, които следват от това;

Реализираме същински софтуерен и енергиен преход и зелено възобновяване от коронавирус рецесията, посредством вложение на средствата от фондовете на Европейски Съюз и националния бюджет в планове с висока добавена стойност, насърчаване на нови бизнес модели и повишение на конкурентоспособността на стопанската система ни;

Развиваме човешкия капитал посредством ударни вложения в ново обучение и умения за бъдещето, в отговор на скоростта на смяна в актуалния свят, в здравето на нацията, в просвета и в обществена отбрана, в привличане и задържане на гениите и отключването на капацитета на Голямата България дружно с българските жители зад граница.

България може да бъде свободна страна. В България може да има почтени и обективни правила, просветени и честни институции. България може да е страна, която да употребява актуалната рецесия, с цел да премине на нова скорост и коренно да се модернизира.

Нуждаем се от почтени избори и от същинска смяна, с цел да отприщим капацитета на нацията. Това е нашето схващане за дълг и национализъм.

България може доста повече!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР