“Демократична България поиска кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани

...
“Демократична България поиска кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани
Коментари Харесай

ДБ иска Фандъкова да забрани шествието Безсмъртен полк, а законът дава това право на ДАНС, прокуратурата и МВР

“Демократична България ” изиска кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани шествието на така наречен Безсмъртен полк на 9 май в столицата. От групировката показват като мотив решението на Русия от предходната година да разгласи България за неприятелска страна, съобщи БНР.

Вчера от Столичната община оповестиха, че кметът Йорданка Фандъкова и управата на София няма да съгласуват нито едно русофилско събитие, обвързвано с отбелязването на 9 май тази година.

Общинският консултант от " Демократична България " Симеон Ставрев акцентира, че през март 2023 година Международният углавен съд в Хага е издал заповед за арест на съветския президент Владимир Путин.
Друг представител на групировката в Столичния общински съвет - Бойко Димитров, отбелязва, че макар апела на групата към Фандъкова миналогодишното шествие се е провело.

През тази година обаче не е давано позволение за такава демонстрация.

„ От няколко дни в обществените мрежи се изливат провокационни известия, че кметството в София е разрешило провеждането на противоречивия марш " Безсмъртния полк ". Съюзът на ветераните от войните е основател за следващото осъществяване на марша, а съорганизатор е Българска социалистическа партия, само че настояването им не е получило единодушието на кметството. “ - показват от Столичната община.

„ Режимът за провеждането на сходни прояви е съгласувателен, а само ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата могат да изискат възбрана на събитието. “ – акцентират от столичната администрация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР