Демократична България няма да подкрепи нито Йорданка Фандъкова, нито Мая

...
Демократична България няма да подкрепи нито Йорданка Фандъкова, нито Мая
Коментари Харесай

Демократична България подава ръка на Спаси София, за да работят заедно за столицата

" Демократична България " няма да поддържа нито Йорданка Фандъкова, нито Мая Манолова на балотажа в борбата за София. Това стана на нарочна конференция на политическото обединяване по отношение на резултатите от локалните избори 2019 г. 
Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов напомни, че обединяването е положило старания да избегне разфокусирането на десните гласове и разяснява воденето на договаряния с неправителствената организация " Спаси София ". Никога не сме разглеждали " Спаси София " като свои съперници, аз го споделих и при откриването на предизборната акция, означи Иванов. Всеки потегли по своя път, само че желая да прикани да затворим страницата и да прекратим разногласията. Каним нашите другари от " Спаси София " да работим дружно в общинския съвет и да подкрепим дружно претендентите ни за районни кметове. В околните дни ще предизвикваме среща с тях, съобщи Христо Иванов.
По думите му резултатът на " Демократична България " може да бъде охарактеризиран като надграждане на ролята на политическото обединяване. Ние направихме акция, която съумя да събере гласовете на демократичната общественост в една удовлетворителна степен, уточни Иванов. Според него упованията в София са били за огромна смяна. Съпредседателят загатна в тази връзка за за правените паралели в Будапеща и Истанбул. Христо Иванов обаче призна, че Демократите имат потребност явно още да съзряват. Той акцентира, че " Демократична България " гледа със сериозен небосвод към идващите парламентарни избори.
Според Иванов обединяването е излъчило мощни претенденти по регионите в София. Той сподели, че групировката има огромни упоритости за столицата. Иванов разяснява, че в общинския съвет " Демократична България " ще има група, която ще се трансформира в незаобиколим фактор.
Христо Иванов означи, че не вижда в нито една от двете кандидатури за София (Йорданка Фандъкова и Мая Манолова) притежател на дълбинната смяна на модела на завземане на страната. Ние не можем да застанем политически зад нито една от двете, акцентира Иванов. Той още един път означи обстоятелството, че гласоподавателите на " Демократична България " са интелигентните и образованите хора на България. Иванов прикани обаче за поддръжка във връзка с претенденти за районни кметове в София.


Кандидатът за кмет на София арх. Борислав Игнатов съобщи, че хората могат да разчитат на него като общински консултант.
Атанас Атанасов благодари на всички, които са подкрепили обединяването на локалния избор. На тези избори ние надграждаме нашата поддръжка. Ние сме извънпарламентарна политическа мощ, а получаваме резултат, който е доста по-добър от някои парламентарно показани политически сили. В София имаме над 10 балотажа за районни кметове. Имаме извънредно стойностни хора, сподели още военачалник Атанасов.
От " Демократична България " означиха с категоричност и обстоятелството, че обединяването вкарва общински съветници, които са ангажирани със зелените дела, в столичния локален парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР