Демократическата партия в САЩ ще има мнозинство в Камарата на

...
Демократическата партия в САЩ ще има мнозинство в Камарата на
Коментари Харесай

Демократите с мнозинство в Камарата на представителите, републикаците - в Сената

Демократическата партия в Съединени американски щати ще има болшинство в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса), само че републикаците печелят повече места в Сената. Това демонстрират предварителни резултати от основните междинни избори в Щатите.

Към момента са доказани 215 места за демократите в Камарата на представителите против 192 за републиканците. Данните обаче се обновяват.

Демократите взимат контрола върху долната камара на Конгреса за пръв път от 8 години, което може да значи сериозен крах в законодателната стратегия на президента Тръмп, само че републиканците съумяват да разширят своите позиции в Сената в решаващата нощ на изборите.

Това значи, че републиканците резервират контрола над всички значими федерални правосъдни назначения, в това число номинациите за Върховния съд. Републиканците превзеха основни позиции в Сената с победа на Джош Хоули в Мисури, Кевин Креймър в Северна Дакота и Майк Браун в Индиана, прецизира националното радио.

Спечелването на повече позиции от страна на демократите в Конгреса, дава нова вяра на либералите, които желаят да проверяват и даже да предизвикат импийчмънт на президента.

Тази обстановка може да значи блокиране на законодателната стратегия на Тръмп, в това число и за финансирането за препоръчаната от него гранична стена, новото данъчно облекчение за междинната класа и доста други.

Самият Тръмп написа в Twitter: " Зашеметяващ триумф довечера. Благодаря на всички! "

Tremendous success tonight. Thank you to all!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 7, 2018

Точните резултати от изборите ще бъдат оповестени по-късно.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР