Демократи за силна България няма да се обезличи, ако влезе

...
Демократи за силна България няма да се обезличи, ако влезе
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Или ние, или те

" Демократи за мощна България " няма да се обезличи, в случай че влезе в коалиция с “Продължаваме смяната ”. Това съобщи водачът на ДСБ Атанас Атанасов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На днешния Национален съвет Атанасов се надява да получи мандат за коалиране с Политическа партия.

Според него, обстановката в България през днешния ден припомня на 1997 година, тъй като сме изправени пред същите провокации. Битката е сред реформаторските и реставраторски сили. “Или ние, или те ”, сподели той, употребявайки тази революционна фраза.

Атанасов акцентира, че ДСБ са стожерът на евроатлантическите полезности, само че в идната борба не желаят да са сами, а дружно с Политическа партия. Той счита, че в случай че се реализира обединяване сред ДСБ и Политическа партия, могат да бъдат извоювани предварителните избори. “Тези избори са доста значими, би трябвало да работим за висока изборна интензивност. Трябва да бъдем в идната борба дружно, с цел да бъдем първа политическа мощ и да получим първия мандат за сформиране на държавно управление ”, съобщи Атанасов.

Той уточни, че не е маловажно кой ще ръководи преди локалния избор наесен. „ Тази акция ще бъде тежка, борбата за локалната власт ще бъде жестока. Борисов желае да се върне на бял кон “, сподели водачът на ДСБ.

Атанасов упрекна ГЕРБ за неравномерното развиване на Южна и Северна България. Според него, Борисов е построил Автомагистрала „ Тракия “, с цел да „ могат неговите другари да вървят по-бързо на Слънчака “.

На форума участваха също Кирил Петков и Христо Иванов, водачът на „ Да, България “ другата групировка, с която ДСБ са в обединението „ Демократична България “.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков съобщи, че тяхната партия дружно с Демократична България към този момент са предложили целите за развиване на България във значимите браншове. Те са се съдържали в декларацията на акад. Николай Денков, която беше показана в актуалното Народно заседание. Петков обаче е видял гробно безмълвие в Народно събрание при нейното показване от страна на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, „ Възраждане “. Той акцентира, че Политическа партия не могат да бъдат в една коалиция с тези партии, които са мълчали и не са подкрепили тези цели.

„ Нашата задача е да се обединим с хората, които поддържат тази декларация “, съобщи Петков. Той дефинира като сложна задача постигането на болшинство в идващия парламент.

Христо Иванов съобщи, че: „ Пред очите ни България стартира да мутира в някаква президентска квазирепублика “. Той прикани Политическа партия и Демократична България да наложат такова ръководство, което да реформира България и тя да се движи в посока на Европа. Иванов се разгласи изрично и в поддръжка на участието на страната в еврозоната, тъй като „ България заслужава да е в сърцето на Европа “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР