Делян Пеевски напуска Комисията за конституционните промени, която вероятно ще

...
Делян Пеевски напуска Комисията за конституционните промени, която вероятно ще
Коментари Харесай

Делян Пеевски се отказа от поста си в Комисията за конституцията

Делян Пеевски напуща Комисията за конституционните промени, която евентуално ще бъде напълно преформатирана, с цел да не включва " знакови политическилица ".

Това разгласи депутатът от Движение за права и свободи, глобен от Съединени американски щати за корупция по закона " Магнитски ". Излъчването му за член на комисията преди няколко седмици беше възприето като провокация против Политическа партия и " Демократична България ", които желаеха оставката му - и тогава не я получиха.

" Според нас конституционните промени ще се случат. Това, което се разбрахме, е да махнем тясното партийно начало, ще изберем чисто нова конституционна комисия, с цел да няма разправии кой и къде. Всички ще излъчат единствено тесни специалисти, а към този момент водачите на партиите и знаковите политически лица ще разясняват процеса на Конституцията от тяхна позиция. Ще има работна група до края на другата седмица, с цел да забележим главните линии, където се припокриват във всичките планове ", разгласи Пеевски след среща на водачите на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи в Народното събрание.

В Комисията за конституцията членуват единствено 8 депутати, като Движение за права и свободи взе участие освен с Пеевски, само че и с партийния ръководител Мустафа Карадайъ.

От ГЕРБ се включиха Екатерина Захариева и Радомир Чолаков.

От ПП-ДБ членува единствено Никола Минчев.

Възраждане са с двама души - Иво Русчев и Златан Златанов, а от Българска социалистическа партия участва Мая Димитрова.

" Аз върша крачка обратно в името на България и Конституцията, тъй като измененията са неотложни. Крачката я вършат всички ", разгласи още Делян Пеевски в един от редките случаи на присъединяване в брифинги на Движение за права и свободи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР