Делян Добрев остава депутат. Независимо от депозираната оставка и декларираното

...
Делян Добрев остава депутат. Независимо от депозираната оставка и декларираното
Коментари Харесай

Спасяването на редник Добрев

Делян Добрев остава народен представител. Независимо от подадената оставка и заявеното му предпочитание да излезе от политиката. Независимо, че след първото гласоподаване проплака от парламентарната естрада, че в действителност желае да си върви. Напразно. За разлика от нормалните случаи, когато молбите за овакантяване са обсъждани официално и гласувани без диспути, този път обществото се видя в знамение. Историята сочи, че това се е случвало единствено още един път. С народен представител от Движение за права и свободи, чието име помнят единствено околните му.

Нормално бе оставката на Делян Добрев да бъде призната , тъй като хасковският Кумгейт не е мит, а депутатът от ГЕРБ фактически е обримчил в паежина от свои хора основни позиции в общината. Така считат 48% от участниците в допитване на Факти за абсурда на седмицата. В него взеха присъединяване 1008 читатели.

За близо 1/4 или 24% от гласувалите, Добрев по този начин или другояче бе жертван, тъй като Борисов е решил да го "изреже " от организма на партията , сходно на Живко Мартинов, останал в колбасаро-политическата митология с прозвището Суджука.

За 16% от потребителите обаче, Добрев е опетнен несправедливо от аления народен представител Елена Йончева, която упражни журналистическия си инстикт върху някогашния енергиен министър.

За 6% оставката трябваше да се одобри, защото е честен акт от страна на Добрев, който постъпва почтено, подавайки я незабавно. Ниският % можем да си разбираем с обстоятелството, че да се приказва за морал в политиката в наши дни е съвсем налудно. И даже да бъде демонстриран подобен, той неизбежно ще бъде разгласен за театралничене.

Само 5% са на мение, че хасковският кмет Беливанов е спретнал режисура на Добрев.

Да, но не. Делян Добрев остана народен представител. Въпреки демонстрираното от него голямо предпочитание да напусне всички вероятни постове. Анкетата организирахме на фона на невиждана акция от страна на ГЕРБ в поддръжка на най-коментирания в последно време народен представител. Тя надскочи визията за фарс и някак мина в партийно мероприятие в духа на една отминала, само че очевидно не изцяло ера - с възторжени агитки и писма с поддръжка от трудови колективи. Сякаш виждахме молотовките, цялостни с младежи, скандиращи енергично "Червенков, Червенков!!! ", вдигнали пестник.

В ролята на казионното Български земеделски народен съюз пък влязоха съдружните сътрудници патриоти. Вицепремиерът Валери Симеонов разпери криле над Добрев и назова създателя на обвиняванията против него "неприятна личност ". Колегата му Касабов държа пламенна тирада в пленарната зала, с кулминационната точка: "Изкарайте автоматите отпред с Йончева – давайте! Кръв, нали кръв желаете ". Спас Гърневски се върна в 1945-та, което не бе нещо ново. В хора на разтревожените и възмутените се включи и шефът на КРИБ Кирил Домусчиев, петролната и газова асоциация и кой ли още не.

Няколко дни Добрев бе разкарван от трибунка на трибунка в София, Хасково и под дърво и камък, и неотменно уверяваше, че слиза от политическата сцена, макар скръбните стонове на хората от масовката. Едни плачеха с разтреперени брадички, други ръкопляскаха, трети, а те по предписание са най-вече, хабер си нямаха какво се случва, само че се вълнуваха. Всичко това течеше на фона на неприкрити медийни благосклонности към Добрев, най-осезаеми във водещите ни малките екрани. В чиито студия Елена Йончева бе одобрявана като клеветник-рецидивист, а тя евентуално към този момент е придобила комплекс за виновност, от опцията да съсипе кариерата на най-безценния кадър у нас.

Такъв цирк не гледахме даже при оставката на Борисов предходната есен. Спасяването на редови войник Добрев се трансформира в национална идея, а самият той се оказа неоценимо национално благосъстояние. Някакъв побългарен римейк на епичния боен филм.

Къде е Бойко? Нима забравихте, че той към този момент е международник. Сдобрява скарани страни и съюзи, брани стабилността и границите на Европейски Съюз от бежанци. Тук му е тясно и отегчително. Майтап. Бойко и за момент не изпуска юздите у нас. Заедно с "беквокалите " разиграха целия цирк, в който министър председателят да го раздава кардинален и праволинеен. А партийците - влюбени в обругания младеж. Като най-после завоюва партията, макар премиерската воля. Уж. Другата опция - вътрешен пуч против Борисов? Хайде да бъдем малко по-сериозни.

Какво да върша, като го обичат, нямах време да се видя с групата, подвига плещи министър председателят. След сходно осъществяване Фреди Меркюри щеше самичък да приключи шоуто.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР