Делото срещу Николай Накев, който уби жена си след спор

...
Делото срещу Николай Накев, който уби жена си след спор
Коментари Харесай

Ще промени ли нещо рестартът на делото срещу Николай, убил жестока жената си след спор за чаша ракия

Делото против Николай Накев, който умъртви жена си след спор за чаша ракия, на процедура започва отначало преди две седмици откакто стана ясно, че се постанова промяна на един правосъден заседател с различен заради персонални аргументи. Фаянсаджията е упрекнат в грубо преднамерено ликвидиране в изискванията на домашно принуждение, осъществено през лятото на предходната година.

При случая на 28 юли вечерта, семейство Накеви били в жилището си в квартал „ Изгрев “. Те използвали солидно количество алкохол, като съгласно съседи това се случвало съвсем всяка вечер. Между тях се разразил скандал, който прераснал и във физическа кавга. Причината - дамата издърпала чашата с ракия от ръката на брачна половинка си и я изпила. Накев почнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището. Побоят траял и в спалнята, където след това е било открито тялото на Мария. Ударите, които мъжът е нанасял на половинката си са били извънредно жестоки. Николай е налагал Мария с летва от подматрачна рамка.

Накев самичък се е обадил на телефон 112. Медиците само установили гибелта на дамата. В следствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай самичък е признал за абсурда и последващия побой. Във вечерта на убийството съседи чули абсурда, само че не реагирали, защото били привикнали със фамилните свади. Според огледа на тялото е станало ясно, че има голям брой контузии, раздран черен дроб и кръвоизливи, което се удостовери и от съдебно-медицинската експертиза.

След рестарта на процеса, Накев пожела делото да се гледа по общия ред с разпит на всички очевидци и движимости лица.

От чуването на заключенията на тройната съдебно-медицинска експертиза се удостовери, че убитата Мария е грубо пребита от брачна половинка си в деня на случая. След аутопсията са установени голям брой счупвания, разкъсвания, пострадвания и кръвонасядания по цялото тяло на дамата. Травмите, разказани в протокола са счупена подезична кост, гръдна контузия с няколко счупени ребра от двете страни, кръвонасядания, охлузвания и разкъсни рано по цялото тяло и грубо скъсване на черния дроб. Те са породени от удари с летвата от подматрачната рамка на леглото.

По делото са призовани общо 20 очевидци, като 8 от тях бяха изслушани след рестарта на процеса. Мненията им бяха разнопосочни, като съседите на фамилията се застъпиха за Накев, споделяйки че убитата Мария постоянно е посягала към чашката. На радикално друго мнение са околните на дамата, които настояват, че тя е била редовно унизена и пребивана от брачна половинка си. Самата Мария е споделяла на брат си, че когато се напие Николай става доста ревностен и стартира да я малтретира.

В сряда следва чуване и на останалите очевидци, след което ще бъде несъмнено и по кое време ще дадат показанията си движимостите лица.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението е отнемане от независимост от петнадесет до двадесет години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР