Делото срещу Димитър Желязков – Митьо Очите бе върнато на

...
Делото срещу Димитър Желязков – Митьо Очите бе върнато на
Коментари Харесай

Съдът върна делото срещу Митьо Очите

Делото против Димитър Желязков – Митьо Очите бе върнато на прокураутрата поради голям брой процесуални нарушавания. Решението бе взето след 9-часово разпоредително съвещание в спецсъда, заяви БГНЕС.

Желязков е обвиняем като водач на незаконна група за рекет и разпространяване на опиати. Заедно с него обвинени са още 12 души. Освен като главатар на тайфа Очите е обвинен и за това още 9 закононарушения, осъществени от него или по негова поръчка. Желязков бе екстрадиран от Турция неотдавна и от този момент е в ареста.

Връщането му у нас е по силата на заповед за арест, в която се показва, че водач на незаконна група. В обвинителния акт обаче попадат и други закононарушения, които не са били посочени в настояването за екстрадиция.

„ Димитър Желязков е екстрадиран у нас от Турция с Европейска заповед за арест, в която попадат избрани закононарушения, за които той може да бъде съден, а точно управление на проведена незаконна група и 3 палежа. В обвинителния акт обаче попадат обвинявания за разпространяване на опиати и изнудване посредством закани, за които той не може да бъде съден все още. Затова Специализираната прокуратура би трябвало да изиска позволение от съседката ни ", съобщи правосъдният състав. Бяха посочени и пропуски при обвиняванията на останалите 12 души. Затова обвинителният акт бе върнат на прокуратурата за отстраняването им.

„ Съдът беше безусловно прав. Той повтори доводите, които изложихме по време на съвещанието. Обвинителният акт ще дефинира рамките, по които ще се пазиме и той би трябвало да е явен. Съжалявам, само че е хубаво прокурорите да четат. Все отново видяхте четирима прокурора. Би трябвало потенциалът им да е задоволителен “, съобщи юристът на Желязков Иво Найденов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР