Делото срещу бившия премиер Бойко Борисов за заплаха се намира

...
Делото срещу бившия премиер Бойко Борисов за заплаха се намира
Коментари Харесай

Главният прокурор прибрал делото за заплаха срещу Борисов

Делото против някогашния министър председател Бойко Борисов за опасност се намира при основния прокурор Иван Гешев. Такъв отговор е получило Министерство на вътрешните работи, когато поискало от прокуратурата материали по архивирано към този момент произвеждане, заяви вътрешният министър Бойко Рашков. Полицията, която правеше инспекция, по този начин и не е получила достъп до материалите.

Става дума за дело отпреди десетина години. Висш служител подал сигнал, дали не яде неговото месо. След това той се отказал от показанията си. Според Рашков Борисов е заплашил някогашния почитан служител, с цел да избави от следствие собствен министър през 2009 година Според неофициална информация става дума за някогашния началник на фонд " Земеделие " Светослав Симеонов, който твърдял, че Найденов му е предложил рушвет.

Това дело е предмет на диалог сред Борисов, Найденов и някогашния градския прокурор на София Николай Кокинов в къщата на първия в Банкя през 2009 година Запис бе публикуван анонимно до медиите. Тогава Кокинов съобщи, че не вижда това дело по никакъв начин, тъй като очевидецът се отказал от показанията си.

Според Рашков още при този диалог делото е било смачкано. По думите му по-късно е трябвало да бъде архивирано, само че когато от Министерство на вътрешните работи го поискали, им било обяснено, че то е при основния прокурор.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР