Делото срещу 39-годишния Емил Андреев, който в края на 2022

...
Делото срещу 39-годишния Емил Андреев, който в края на 2022
Коментари Харесай

Съдят по съкратена процедура шофьор, убил възрастна пешеходка в Пловдив

Делото против 39-годишния Емил Андреев, който в края на 2022 година блъсна стара жена в Пловдив, ще протече по съкратеното правосъдно разследване. Такава сделка реализираха страните в днешното разпоредително съвещание в Окръжен съд – Пловдив.
Прочетете още
Инцидентът е от 1 декември 2022 година Около 7 часа сутринта мъжът пътувал с мерцедеса си по бул. „ Свободна ”, като по несъобразителност блъснал пресичаща 76-годишна жена. На място пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ и пешеходката била откарана в болница, където по-късно умряла. Пробите за алкохол и опиати на водача били негативни.

Срещу 39-годишния мъж почнало произвеждане и му било повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на нарушение на Закона за придвижване по пътищата.

Пред магистратите Емил Андреев резервира безмълвие, а юристите му желаеха делото да протече по кратко правосъдно разследване, като реализираха единодушие със страните да се употребяват протоколите за разпит на очевидци от досъдебното произвеждане и да се изслуша заключението на правосъдно здравната експертиза. В хода на делото ще бъдат разпитани само децата на умрялата жена – Васил и Мария Миленчеви. Те, дружно с внуците на пенсионерката, бяха конституирани и като частни обвините в процеса.

При този сюжет на осъществяване на делото се цели само да не се утежнява процеса. Въпреки че той ще протече по реда на едно от съкратените правосъдни следствия, обвиненият Емил Андреев няма да може да употребява понижена с 1/3 присъда, както е при цялостното признание на виновност.

Към момента водачът е с мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 1000 лв.. Следващото съвещание по делото е планувано за 20 февруари. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР