Дъждовното време не спря пловдивчани да посетят пловдивските храмове, да

...
Дъждовното време не спря пловдивчани да посетят пловдивските храмове, да
Коментари Харесай

На Разпети петък: Много пловдивчани посетиха храмовете в Пловдив

Дъждовното време не спря пловдивчани да посетят пловдивските храмове, да възпламенят свещички и да се помолят в най-тъжния ден от Страстната седмица – Разпети петък. Това е денят, в който е разпнат Божият наследник Исус Христос за изкупителна жертва за греховете на човечеството. 
Прочетете още
В деня на разпятието не се служи Света литургия. Затова днешният ден в храмовете стартира с осъществяване на богослужение, наречено Царски Часове. То следва евангелския роман за кръстната гибел на Христос.

" Помолих се за целия български народ - да откри своето благополучие и своя път ", сподели една от мирянките. Друга добави, че молитвите й са за Христос, както и за примирение и добрина у хората. 

Повечето пловдивчани се молеха за здраве и благоденствие, както и за мир по света. 

Някои от богомолците минаха и под плащеницата, с цел да съпреживеят страданието на Христос, само че и с цел да изкупят греховете си.

" Греховете ми са като на всеки човек - без да желаеме бъркаме, от време на време лъжем, нагрубяваме ", сподели пловдивчанка, пристигнала в храма " Св. Марина ". Млада майка с дете пък добави пред БНР, че минаването под плащеницата пречиства, само че с цел да се освободи човек от греховете си, на първо място би трябвало да се е покаял.

Църковният обред продължава вечерта от 19.00 ч., когато в храмовете ще се отслужи опелото на Исус Христос.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР