Дело в Узбекистан все още бави екстрадицията на двойния убиец

...
Дело в Узбекистан все още бави екстрадицията на двойния убиец
Коментари Харесай

Проверка на Lupa.bg: Ето какво се случва с двойния убиец от Соло

Дело в Узбекистан към момента бави екстрадицията на двойния палач от " Соло " Илиян Тодоров, споделиха за Lupa.bg магистрати. 

Там българинът се явява пред съда, че е употребявал подправен паспорт. 

Молбата за екстрадиция на Илиян Тодоров е изпратена от Министерството на правораздаването по дипломатически път и предадена на узбекските управляващи, оповестиха от правосъдното министерство. 

Между България и Узбекистан има контракт за правна помощ.

На 6 март т.г. на летището в столицата на Узбекистан – Ташкент, е спрян мъж, който се пробва да се качи на аероплан за Истанбул с подправен документ за идентичност. При инспекция управляващите откриват, че паспортът му е подправен.

Със съдействието на българските управляващи пък е открито, че мъжът е търсеният Илиян Тодоров.  

Тамошният развой обаче прекомерно доста се бави, а и Илиян Тодоров прави всичко допустимо да отсрочи завръщането си в България, където ще би трябвало да лежи до живот. 

В Узбекистан са взети всевъзможни ограничения - да не може арестантът да постави завършек на живота си. 

Двойното ликвидиране пред дискотека „ Соло “, която се намира на метри от Съдебната палата, бе осъществено на 18 април 2009 година Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен другар също бе атакуван, само че оцеля.

По казусът бе арестуван Илиян Тодоров от Перник. Окончателната присъда на Тодоров бе доказана от Върховен касационен съд в края на 2013 година

Той обаче избяга от България, с цел да не излежи доживотната си присъда.

Тогава му оказа помощ арбитър Румяна Ченалова, на която по-късно й беше формирано досъдебно произвеждане. След време тя стартира да работи като юрист.

В следствие Илиян беше разгласил клипове в интернет, с които отхвърляше да е забъркан в двойното ликвидиране. Така и обаче не бе открит тъкмо къде се укрива. Той бе разгласен за търсене от Интерпол с алена бюлетина. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР