Делегация от украински прокурори се срещна с главния прокурор на

...
Делегация от украински прокурори се срещна с главния прокурор на
Коментари Харесай

Украински прокурори черпят US опит в разследването на военни престъпления

Делегация от украински прокурори се срещна с основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд като част от посещаване в Щатите за придобиване на опит и образование, съобщи " Укринформ ", представена от Българска телеграфна агенция. 

Представители на украинското обвиняване са на неколкодневно образование в Съединени американски щати, където ще черпят познание и опит за следствие на военни закононарушения и използването на механизми за поддръжка на участниците в наказателния развой. 

Идеята е образованието да подкрепи работата на Координационния център за жертви и очевидци на военни закононарушения в Украйна. Това е новосъздадено звено към украинската основна прокуратура, напомня Българска телеграфна агенция. 

„ Днес сме тук, с цел да почерпим от опита на американските сътрудници по основни въпроси като подпомагането и закрилата на жертвите и очевидците и да го използван по най-хубавия метод в ежедневната си активност. Така че всеки човек да може да получи правдивост, протекция и да може да се възвърне във допустимо най-голяма степен от контузиите, нанесени от военните закононарушения на агресора “, сподели ръководителят на координационния център Вероника Плотникова.

Обучението се провежда от правосъдното министерство на Съединени американски щати и американското Бюро по интернационалните въпроси в региона на опиатите и правоприлагането. 

Преди това беше обявено, че инструктори от Съединени американски щати и Англия са обучавали украински прокурори по какъв начин да употребяват дронове, с цел да основават триизмерни модели на военни местопрестъпления, добавя " Укринформ ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР