Делегация от Министерството на отбраната посети Република Северна Македония от

...
Делегация от Министерството на отбраната посети Република Северна Македония от
Коментари Харесай

Делегация на Министерството на отбраната посети РС Македония по линия на Процеса SEDM

Делегация от Министерството на защитата посети Република Северна Македония от 30 август до 1 септември, оповестиха от МО. Поводът е присъединяване в тройна гала по формалното приемане и предаване на председателството на Процеса на срещи на министрите на защитата от Югоизточна Европа (SEDM), приемане и предаване на длъжността пълководец на Многонационална бригада „ Югоизточна Европа “ - ММБрЮИЕ (SEEBRIG) и 24-ата годишнина от основаването на SEEBRIG. Българската делегация, водена от заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов, включва заместник-началника на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов, Даниела Григорова, шеф на Секретариата на SEDM, както и членове на Секретариата. Събитието се организира в Куманово, районен съд Македония.


В изявлението си на церемонията по приемане и предаване, заместник-министър Запрянов означи събитията, случили се по време на българското председателство и приноса, и заслугите на всички, ангажирани с триумфа на самодейността. Той пожела триумф на румънското председателство, което ще бъде в интервал за идващите две години, както и на новия пълководец на SEEBRIG бригаден военачалник Битри (Албания).

Поздравителни речи бяха изнесени също от Славянка Петровска – министър на защитата на Република Северна Македония, и от Симона Кожокару – ръководител на SEDM.

Представителите на сегашното и предходното председателство размениха благодарствени адреси и плакети.

България бе председателстваща страна на Процеса SEDM от 1 юли 2021 година

В рамките на визитата зам.-министър Запрянов организира срещи с Тирон Яяга, заместник-министър на защитата на районен съд Македония и Симона Кожукаро, държавен секретар по отбранителната политика и интернационалното съдействие на Министерството на националната защита (МНО) на Румъния. По време на срещите бяха разисквани развиването на Процеса SEDM и настоящи тематики, свързани с двустранното съдействие в региона на защитата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР