Делегация от 7 евродепутати - по един от всяка политическа

...
Делегация от 7 евродепутати - по един от всяка политическа
Коментари Харесай

Евродепутати ще проучат на място върховенството на закона в България |

Делегация от 7 евродепутати - по един от всяка политическа група в Европарламента, и 16 специалисти идва в България за двудневно посещаване, с цел да изследва на място обстановката с върховенството на закона. Представителите на Екологичен потенциал идват на 23 септември.

Социалистите ще бъдат показани от Елена Йончева.

Всички евродепутати са членове от Мониторинговата група към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Екологичен потенциал.

Ръководител на делегацията ще бъде София ин `т Велд от „ Обнови Европа “, която е и ръководител на Мониторинговата група.

Предвидени са срещи с президента Румен Радев, премиера Стефан Янев, министрите на вътрешните работи Бойко Рашков, на правораздаването Янаки Стоилов, на културата Велислав Минеков, вицепремиера за еврофондовете Атанас Пеканов, основния прокурор Иван Гешев, омбудсмана Диана Ковачева и депутати от последното Народното събрание, заяви БНР.

Групата ще се срещне също по този начин с представители на неправителствени организации.

Специално внимание ще бъде отделено на свободата на медиите.

Евродепутатите ще беседват по въпроса с генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, както и с публицисти от разнообразни български медии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР