Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор

...
Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор
Коментари Харесай

Иван Гешев е на работно посещение в Израел, за да обсъжда борбата с тероризма

Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от основния прокурор Иван Гешев, е на работно посещаване в Израел. Това се вижда от известие на уеб страницата на прокуратурата, което е единствено на британски език. Визитата идва в миг на бурни митинги в страната против премиера Бенямин Нетаняху и предложенията му за правосъдна промяна.   

В състава на делегацията са включени ръководителят на Международния отдел във Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров. Визитата в Израел е по покана на Ционистката федерация на България, член на Световната ционистка организация.

„ Активната роля на прокуратурата в противодействието на тероризма и деянията на антисемитизъм са измежду акцентите на работните срещи , които българската делегация ще организира в Израел “, се показва още в известието.

В програмата на визитата са включени срещи с представители на израелската магистратура и на силите за сигурност.

Г лавният прокурор Иван Гешев ще беседва и с Робърт Синге р, ръководител на Центъра за еврейско влияние и член на управлението на Движението за битка с антисемитизма, по отношение на водещия принос на прокуратурата за попречване на провеждането на така наречен " Луковмарш " в българската столица.

В подтекста на 80-годишнината от спасяването на българските евреи Иван Гешев ще се срещне и с представители на българската общественост в Израел. Българската делегация ще има диалози в  Министерството на външните работи, както и в Кнесета. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР