Делегация на новопризнатата от Вселенската патриаршия Украинска църква не беше

...
Делегация на новопризнатата от Вселенската патриаршия Украинска църква не беше
Коментари Харесай

Манастир в Света гора отказа да пусне свещеници от Украинската църква

Делегация на новопризнатата от Вселенската патриаршия Украинска черква не беше позволена в манастира " Св. Панталеймон " в Света гора. Архимандрит Евлогий изясни на украинските свещеници, че в тази света обител тяхната черква не е приета, написа БГНЕС
На 9 февруари делегацията на Православната черква на Украйна, която с благословията на Константинополския патриарх Вартоломей е на посещаване на Атонската света гора, не можа да влезе на територията на Светата Пантелеймонова обител. Игуменът на манастира " Св. Пантелеймон " архимандрит Евлогий е затворил манастирските врати пред представителите на новата Украинска черква, без да им даде благословия да влязат в храма и да се поклонят на мощите. Игуменът обяснил на членовете на делегацията на Православната черква на Украйна, че в този манастир те не са приети за свещеници и не възнамеряват да ги признаят и в бъдеще.
Съюзът на православните публицисти напомня, че на 8 февруари 2019 година " епископът " на Православната черква на Украйна Павел Юристий и съпътстващите го членове на делегацията от новата църковна конструкция, посетиха Атонските манастири " Пантократор " и " Новия Есфигмен ".
Сред атонските монаси келиоти и отшелници мнозина настояват, че стопират споменаването на патриарх Вартоломей. По-рано няколко атонски манастира оповестиха, че ще затворят портите си, в случай че главата на Православната черква на Украйна Епифаний Думенко пристигна на Света гора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР