Делегатите на Деветия конгрес на КНСБ преизбраха президента на синдиката

...
Делегатите на Деветия конгрес на КНСБ преизбраха президента на синдиката
Коментари Харесай

Преизбраха Пламен Димитров за президент на КНСБ за още един мандат

Делегатите на Деветия конгрес на КНСБ преизбраха президента на синдиката Пламен Димитров за нов 5-годишен мандат.

Бяха определени и трима нови вицепрезиденти на организацията - Даниела Алексиева, Огнян Атанасов и Тодор Капитанов. Те ще сменят Пламен Нанков, доктор Иван Кокалов и Чавдар Христов. 

Пламен Нанков ще оглави Централната контролна комисия (ЦКК). За негови заместници бяха избрани Янка Такева, Валентин Вълчев и Райна Джагалова. 

В заключителното си слово Пламен Димитров благодари на всички свои сътрудници за неуморната работа в интерес на хората. " Сигурен съм, че с това, което успяхме да създадем тук, за няколко дни в София, с всичките послания и достижения, с всички нови цели и заложени цели, можем умерено да се назовем почтени бранители на труда в България ", съобщи той. Димитров определи синдиката като " мощна мощ ", без която България не би била същата и добави, че политиците и работодателите знаят това. 

Пламен Димитров разгласи за изцяло реалистично влизането на България в Еврозоната на 1 януари 2024 г.  " Макар и по-високата инфлация, тя не е по-висока единствено в България, популярност Богу, т.е. ние отново се надявам да можем да осъществим механически този аршин, който може би е един от единствените, по който би имало възможен проблем. Но съм сигурен, че единодушието, което към този момент е реализирано на неофициално политическо равнище в страните членки на еврозоната за влизане на България, 1 януари 2024 година просто ще би трябвало да бъде изпълнено без, уповавам се, някакви фалове и неточности от българската власт ", сподели водачът на КНСБ.

На конгреса на КНСБ беше призната и програмата на синдиката за идващия мандат. Димитров очерта като приоритет растеж на минималната работна заплата до 1700 лева и на междинната – до 3100 лева през идващите пет години. Той уточни, че задачата на КНСБ ще бъде и да се усили делът на компенсацията на наетите лица в Брутният вътрешен продукт от 45,5% през 2021 година до 50% до 2027 година  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР