Декларации от софийски партийни организации на БСП против общинските съветници,

...
Декларации от софийски партийни организации на БСП против общинските съветници,
Коментари Харесай

Местни структури на БСП в София масово оттеглят доверието си към съветниците, гласували за Петров

Декларации от софийски партийни организации на Българска социалистическа партия срещу общинските съветници, подкрепили избора на ръководител на Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС постъпват в Националния съвет на Българска социалистическа партия, оповестиха от пресцентъра на партията.


В декларацията от Българска социалистическа партия Красно село се споделя: „ Оттегляме доверието си от общинските съветници на „ Българска социалистическа партия за България “. Госпожи и господа общински съветници, ние работихме за вашето избиране, само че вие ни предадохте! Подкрепихте с гласа си срамния сговор с градската десница. Същата тази десница, която повече от 30 години ограбва столичани, която ряза монументи и цинично ги претвори в празнични торти, с цел да отпразнува успеха си над нашата памет, против нашето достолепие. Позор за вас! ”

Социалисти от Българска социалистическа партия Люлин декларират, че поддръжката на общинските съветници на Българска социалистическа партия за избор на ръководител на СОС е неправилна и в прорез с морала и достолепието на Българска социалистическа партия. В изразената от тях позиция показват, че това оставя у редовите членове на Българска социалистическа партия привкус на отчаяние за следващата скица и неуважение решенията на управлението на партията.

На свое съвещание Районният съвет на Българска социалистическа партия „ Оборище “ също се разграничи от дейностите на общинските съветници, като прикани Иван Таков и Иван Пешев да понесат политическа отговорност, като подадат оставка в качеството им на Председател и Заместник-председател на Горско стопанство на БСП-София.

Социалистите предложиха на идващото съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия да бъдат наложени съответните партийни санкции и поддържаха решението на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия за събаряне на политическото доверие към гласувалите за ръководител на СОС.

До недоволството на социалистите от Софийската организация на Българска социалистическа партия се стигна откакто преди дни Общинските съветници от „ Българска социалистическа партия за България ” подцениха решенията на Народно събрание на Българска социалистическа партия, ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия и личните си решения за издигане на претендент на Българска социалистическа партия за ръководител, и поддържаха безпринципно кандидатурата на ПП-ДБ-СС за ръководител на СОС./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР