Декември е най-невероятният месец от годината, в който обаче битовите

...
Декември е най-невероятният месец от годината, в който обаче битовите
Коментари Харесай

Как да направим празничния сезон природосъобразен

Декември е най-невероятният месец от годината, в който обаче битовите боклуци се усилват с цялостна мощ. Опаковаме дарове с хартия и изхвърляме голямо количество храна по време на празничния сезон, вършим го повече, в сравнение с през което и да е време от годината. Промените в климата стават все по-сериозни и е добре да се замислим по какъв начин можем да бъдем по-природосъобразни. Има доста неща, които можем да създадем –  да пращаме коледни картички по имейл или да изберем платнени салфетки за многократна приложимост за празничната вечеря

Признаваме, че изкушението от съдовете за еднократна приложимост е огромно. Но в случай че използваме същински чаши и чинии , изхвърлянето на пластмаса ще спадне доста, което е прелестно решение за запазване на околната среда. Друга добра концепция е пакетирането на дарове с плат и шнур.  Тук реализираме две неща в едно – хем е по-екологично, хем наподобява много по-артистично. 



Понякога в действителност нямаме концепция какво да подарим на избран човек,  само че можем да го изненадаме с растение . В зимните месеци, когато не отваряме прозорците толкоз постоянно, с цел да проветряваме, растението е един страховит метод да " подарим " здраве на обичан човек. Ако концепцията с растението обаче не ви подхожда, ужасно решение за подарък са билети – за събитие или пък за пътешестване. Те нямат потребност от пакетиране, а и много постоянно могат да се получат по електронен път, като от време на време не е нужно и принтиране. 

Добре би било да използваме декорациите, които имаме от минали години . Не е нужно да купуваме още една нова играчка за коледното дърво единствено тъй като се твърди, че това носи щастие. Просто би трябвало да се настроим креативен и да опитаме да вдъхнем нов живот на украсата, която имаме. Можем да закачим коледните лампички по друг начин или да променим мястото на елхата. Или пък можем да създадем украса от изобилието от предмети вкъщи. Дори и дребните промени, могат да са доста вълнуващи. 


 Вижте и коледната декорация на звездите
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР