Дежонте Мъри бе най-резултатен в дебюта си за Атланта Хоукс,

...
Дежонте Мъри бе най-резултатен в дебюта си за Атланта Хоукс,
Коментари Харесай

Мъри открадна шоуто при победата на Хоукс над Бъкс в Абу Даби

Дежонте Мъри бе най-резултатен в дебюта си за Атланта Хоукс, който се наложи над Милуоки Бъкс със 123:113 в мач от предсезонната подготовка в Абу Даби – това бе и първата поява на Националната баскетболна асоциация (НБА) в Арабския полуостров.

Мъри, който бе трейднат от Сан Антонио Спърс в офсийзъна, се регистрира с 25 точки, осем битки и девет асистенции, следван от съотборника си Трей Йънг с 22 пункта. Янис Адетокумбо поведе Бъкс с 19 точки, само че гръцката звезда, който бе обект на бурни реакции от публиката при всяко свое допиране, не съумя да въодушеви „ елените “ за поврат. Милуоки изостана в резултата още във втората четвърт и не съумя да се завърне.

Първата среща сред тимове от НБА на Арабския полуостров се организира пред претъпкани трибуни в „ Етихад Арена “ в столицата на Обединените Арабски Емирства, където в събота ще се изиграе и мач номер 2 сред „ ястребите “ и „ елените “. Мачовете в Абу Даби са част от подновяването на пътуванията на Лигата в чужбина след паузата поради ковид. Шампионите от Голдън Стейт Уориърс завоюваха две предсезонни срещи с Вашингтон Уизардс в Япония, до момента в който Париж и Мексико ще одобряват дуели от постоянния сезон.

Арабският полуостров е обект на сериозен интерес от разнообразни спортове. Катар ще одобри Мондиала от ноември до декември, а четири надпревари от Формула 1 ще се проведат в района следващата година, както и шампионати по голф, тенис и бокс. Двете срещи в столицата на ОАЕ са част от мултигодишно партньорство сред НБА и Абу Даби. Бъкс бяха избрани за любимци за купата този сезон в годишното изследване на 30-те генерални мениджъри в Лигата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР