Дебютният концерт на новото българско клавирно трио “Канети беше в

...
Дебютният концерт на новото българско клавирно трио “Канети беше в
Коментари Харесай

Трио "Канети" дебютира в Русе

Дебютният концерт на новото българско клавирно трио “Канети ” беше в границите на Есенния салон на изкуствата и културата в Русе. Много русенци оцениха шанса да станат очевидци на раждането на нов камерен отбор и извършиха зала " Европа " на Доходното здание.

Всъщност той не е напълно нов, само че под това име не е концертирал до момента. Тримата млади музиканти: цигуларят Преслав Ганев, виолончелистът Стамен Николов и пианистът Румен Трайков са състуденти от НМА “Проф. Панчо Владигеров ” в София и са взели участие в няколко плана дружно, само че след това животът ги е пръснал.

 За Преслав и Стамен Русе е отечество, двамата са приключили Националното учебно заведение по изкуствата " Проф. Веселин Стоянов " в града, само че в този момент живеят и работят в Испания. Преслав е цигулар в Симфоничния оркестър на Гран Канария, Стамен е на свободна процедура в Мадрид, а Румен е част от трупата на Националния музикален спектакъл в София.

За първото си показване като трио “Канети ” в Русе младите реализатори бяха избрали клавирни триа от Франц Шуберт и Хоакин Турина. Публиката ги одобри възторжено и не ги пусна, до момента в който не получи на бис една от известните пиеси на Астор Пиацола.

Веднага след сполучливия концерт клавирното трио " Канети " застана пред микрофона на предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл изявлението с музикантите и част от първите им студийни записи.  

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР