Дебютиращият музикален проект “Новините в джаза начело с популярния тромпетист,

...
Дебютиращият музикален проект “Новините в джаза начело с популярния тромпетист,
Коментари Харесай

Един от най-младите проекти на родната музикална сцена, воден от Михаил Йосифов - „Новините в джаза“, акостира във Варна и Бургас

Дебютиращият музикален план “Новините в джаза ” отпред с известния тромпетист, композитор, аранжор и учител Михаил Йосифов дебаркира на морския бряг, с цел да показа онлайн първия си студиен албум.

След супер сполучливите концерти в Пловдив и София, идва ред Варна и Бургас да се насладят на прелестното музикално странствуване, наречено " Първа емисия ".

Първата морска спирка ще е във Варна на 25-ти май, в клуб Ментол от 21ч. Следва клуб „ Модерен Театър “ в Бургас на 6-ти юни от 19.30ч.

В дните след двата концерта ще се състоят и откритите уроци в Национално учебно заведение по изкуствата “Добри Христов ” във Варна и в Национално учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ проф. Панчо Владигеров “ в Бургас, надлежно на 26 май и на 7 юни.

Преди да поемат към морето, на 16-ти май, надарените музиканти влизат и в Национално музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ в София, с цел да срещнат и учениците в столицата с магията на джаз музиката.

Албумът " Първа емисия ", който включва 11 авторски вокални и инструментални композиции, към този момент може да бъде открит в Дюкян Меломан в София, а напълно скоро ще бъде разполагаем и във всички цифрови платформи. По-време на концертите, дискове също ще могат да се закупят.

“Новините в джаза ” са надарен, млад септет, управителен от един от най-известните ни джаз музиканти – Мишо Йосифов, в който той събира свои сегашни и някогашни студенти от НМА " Проф. Панчо Владигеров ".

В креативната работа по албума, както и в концертите за представянето му, като специфичен посетител се включва и високо цененият перкусионист Атанас Попов.

Всички събития от турнето ще са с ВХОД СВОБОДЕН за възпитаници, студенти и украински жители.

Поредицата от концерти на Михаил Йосифов и „ Новините в джаза “ за представянето на албума " Първа емисия ", както и откритите уроци в учебните заведения, се реализират с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ” по “Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации ”.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР