Дебати между варненските местни депутати предизвика състоянието на дружеството Градски

...
Дебати между варненските местни депутати предизвика състоянието на дружеството Градски
Коментари Харесай

Общински съветник поиска оставката на управителя на Градски транспорт Варна

Дебати сред варненските локални депутати провокира положението на сдружението " Градски превоз “, което е осъществило загуба от над 3 млн. лв.. Това се случи на днешната сесия на Общински съвет-Варна. Според Борислав Гуцанов (БСП) управлението на сдружението би трябвало да бъде заменено. Той изрече мнението си, че оставка на сегашния директор на " Градски превоз " ЕАД инж. Злати Златев е трябвало да бъде поискана от дълго време.
На общинската сесия стана ясно, че компанията е в доста неприятно финансово положение. Според годишния доклад за 2018 година " Градски превоз " регистрира загуба от 3 093 000 лева, което е с 210 000 лева повече от миналата 2017 година, когато загубата беше 2.8 млн. лева Неразплатените отговорности на компанията са над 4 млн. лева
От " Градски превоз " акцентират като причина за неприятното финансово положение това, че билетът е с непроменена цена от 1 лева от 2006 година, а за този интервал разноските са увеличени неколкократно. Сериозно разходно перо са парите за авточасти, които сдружението дава поради остарелия парк. Очаква се тези разноски да намалеят, откакто Варна получи нови екологични транспортни средства. Общината е в развой на правене на план за закупуване на нови електробуси и тролейбуси, а през есента следва да подписа контракт с ръководещия орган на Оперативна програма " Околна среда “ за безплатна финансова помощ. 
Общинският съветник Григор Григоров също се изрече по въпроса. По думите му годишните обществени разноски на сдружението надвишават 5 млн. лева, отвън фонда за работни заплати, което е сериозен проблем. Съветникът счита, че след изборите ръководещи или съпротива би трябвало наложително да предложат цената на билета да се усили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР