Де факто няма механизъм за мониторинг над България. Не изпращаме

...
Де факто няма механизъм за мониторинг над България. Не изпращаме
Коментари Харесай

Според Захариева няма механизъм за мониторинг над България, но процедурата не била приключила

Де факто няма механизъм за мониторинг над България . Не изпращаме никакви отчети. Наистина обаче процедурата не е завършила и би трябвало да се вземе финално решение на Еврокомисията.
Това съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева в отговор на въпрос от Крум Зарков от Българска социалистическа партия по време на парламентарния надзор. Тя изясни забавянето на решението за отпадане на мониторинга с пандемията от COVID-19.
Еврокомисията ни увери, че не възнамерява нов отчет, безапелационна бе Захариева.
През годините бяха осъществени редица промени и тези старания бяха оценени в отчетите от 2018 и 2019 година, когато Европейска комисия заключи, че страната ни е изпълнила всички задължения по механизма, изясни тя. И подсети, че позитивната оценка за страната ни е доказана и от външната комисия на Екологичен потенциал.
Това не ни отхвърля да продължаваме с промените, те би трябвало да се вършат не поради Брюксел, Берлин, Хага или Париж, а поради българските жители, сподели още Захариева.
Тя изясни, че ще има нов механизъм за всички страни - членки на Европейски Съюз. Той обаче ще е с предпазен, а не със наложителен темперамент.
Припомняме, че отчет на Европейска комисия провокира голям брой полемики в страната. Слави Трифонов упрекна Захариева в неистина, точно поради изказванието й, че мониторингът над България няма.
Външният ни министър не просто лъже, а напряко.... нямам думи да опиша какво прави. Това е толкоз неуместно, неуместно, даже незаконно, че напряко е сюрреалистично. Европейската комисия декларира, че мониторингът над България не е паднал, а външният министър на България декларира, че е паднал ", написа Трифонов.
Искри прехвърчаха и в пленарната зала, където Българска социалистическа партия изиска оставката на Данаил Кирилов поради мониторинга. Управляващите от ГЕРБ оповестиха, че Българска социалистическа партия прави погрешна интерпретация.
На въпрос на Зарков по какъв начин ще се отразят корупционните кавги у нас, Захариева отговори:
" Скандали, провокирани от един човек, който се укрива, не може да се отразят на решението на Европейска комисия ", безапелационна бе вицепремиерката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР