Давид Барнеа, ръководител на израелската разузнавателна служба Мосад, заяви, че

...
Давид Барнеа, ръководител на израелската разузнавателна служба Мосад, заяви, че
Коментари Харесай

Мосад: Иран ще увеличи доставките на оръжие за Русия

Давид Барнеа, началник на израелската разследваща работа Мосад, съобщи, че Техеран има намерение да усили доставките на " съвременни оръжия " за Русия.

" Предупреждаваме за по-нататъшните планове на Иран, които те (иранските управляващи, бел.ред.) се пробват да запазят в загадка - да задълбочат и усилят доставките на съвременни оръжия за Русия, да разширят плана за обогатяване на уран и да засилят нападенията против другарски настроени към Израел мюсюлмански страни в района ", сподели Барнеа.

Вашингтон и преди показваше опасения по отношение на вероятно " по-задълбочено партньорство в региона на защитата " сред Русия и Иран.

Първата информация за доставки на военно съоръжение от Иран за Русия се появи през август тази година. Първоначално американската преса заяви за доставки на дронове от Иран. По-късно администрацията на Съединени американски щати удостовери тази информация.

През октомври  камикадзе. Украйна разпознава безпилотните летателни апарати като ирански безпилотни летателни апарати Shahed-136.

Първоначално Техеран поредно отхвърляше , макар доказателствата за доставки на безпилотни летателни апарати на Русия. През ноември иранските управляващи към този момент признаха, че са доставили такива на Русия, въпреки и уклончиво.
 Иран призна, че е изпращал дронове на Русия
Иран призна, че е изпращал дронове на Русия

Ислямската република твърди, че това се е случило преди войната в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР