Датският премиер Мете Фредериксен иска Европейският съюз да наложи възрастова

...
Датският премиер Мете Фредериксен иска Европейският съюз да наложи възрастова
Коментари Харесай

Датският премиер иска ЕС да наложи възрастова граница за използване на социални мрежи

Датският министър председател Мете Фредериксен желае Европейският съюз да наложи възрастова граница от 15 години за потребление на обществени мрежи, в опит да защищити по-добре младите консуматори на смарт телефони от нездравословно наличие и пристрастяване към екрана.

„ Днес можете да създадете профил на множеството места, в случай че сте единствено на 13 години. Но когато сте на 13 години, вие към момента сте дете. И ние видяхме, че рискът за децата в обществените медии е прекомерно огромен, “ Фредериксен написа в датския вестник Politiken в неделя и е в съавторство с евродепутата Кристел Шалдемозе.

Възрастовата граница би трябвало да пристигна с ефикасни принадлежности за инспекция на възрастта, защото „ софтуерните колоси не поемат отговорност за това “, прибавиха те.

Новият устав за модериране на наличието, Законът за цифровите услуги (DSA), се оказа „ непълен “, с цел да се опълчи на платформите, пишат двамата създатели.

Те изложиха оферти за „ стягане на законодателството “, в това число възбрана за пристрастяващи дизайни и реклами за малолетни и наложително уведомление, казващо на потребителите какъв брой време прекарват в онлайн платформи.

Идеята за повишение на възрастовата граница отразява апела на френския президент Еманюел Макрон предишния месец за „ цифрово болшинство “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР