Датските и германските власти заявиха, че са осуетили възможен ислямистки

...
Датските и германските власти заявиха, че са осуетили възможен ислямистки
Коментари Харесай

Дания и Германия са предотвратили ислямистки атентат; извършени са арести

Датските и немските управляващи обявиха, че са осуетили вероятен ислямистки атентат, откакто в двете страни бяха осъществени серия от арести, съобщи Франс прес.

Плановете евентуално са предвиждали осъществяването на атентат в една от двете страни. По време на обиските са били открити оръжия, както и съставни елементи и материали за произвеждане на експлозиви. Те не са били съединени, което допуска, че нападението не е било директно идно. " Но ние не изключваме нищо ", съобщи Флеминг Драйер, шеф на датската работа за сигурност и разузнаване (PET) на конференция през днешния ден в централата ѝ край Копенхаген.

Според немските управляващи по случая са били задържани трима братя сирийци - двама в Дания, а третия в немската провинция Хесен.

" Нашите служби за сигурност предотвратиха ислямистки терористичен атентат ", съобщи немският вътрешен министър Хорст Зеехофер. По думите му тримата арестувани братя " евентуално са подготвяли атентат в Европа ".

Според прокуратурата на немската провинция Саксония-Анхалт предходната седмица полицията е попаднала на следите на тримата братя след осъществени по интернет поръчки на химикали, които могат да се употребяват за производството на експлозиви. Тримата мъже на възраст 33, 36 и 40 години са обвинени в подготовката на насилствена демонстрация, заплашваща страната, съгласно немската прокуратура. По данни на вътрешното министерство от 2009 година насам в Германия са били предотвратени 17 ислямистки атентата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР