Датската данъчна агенция бе разтърсена от мощна експлозия снощи около

...
Датската данъчна агенция бе разтърсена от мощна експлозия снощи около
Коментари Харесай

Мощен взрив разтърси данъчната служба в Копенхаген

Датската данъчна организация бе разтърсена от мощна детонация нощес към 22 часа. Заради детонацията са спрени влаковете в региона Нордхавн, намиращ се северно от центъра, съобщи Ройтерс.

В момента на гърмежа е имало двама души в постройката, само че и двамата са невредими. Инцидентът се проверява като нахлуване, само че е още прекомерно рано да се каже кой е виновен, оповестиха от полицията пред локалните медии.

" Все още е рано да се каже повече за това кой може да стои зад атентата ", сподели основният контрольор на полицията Йорген Берген Сков в уеб-изявление. " Но ние одобряваме това доста съществено и към този момент нощес започнахме необятно и всестранно следствие. Не можем и няма да приемем сходна офанзива ", добави той.

" Това е възмутително и изцяло недопустимо деяние ", съобщи и датският министър на налозите Мортен Бьодскоу в " Туитър ". Той добави, че постройката е понесла съществени вреди.

Бьодскоу прикани всички очевидци на случая да дадат показания, тъй като полицията се нуждае от цялата помощ, с цел да разкрие закононарушението.

" Това не е кавга. Това е доста, доста жестока детонация. Някой стои зад това ", сподели министърът, говорейки пред медиите отвън постройката.

Снимки на постройката, която се намира в източната част на столицата Копенхаген, демонстрират, че предната й част е разрушена значително, счупени са и прозорците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР