Датата е 12 януари 1990 г. В претъпкан клуб в

...
Датата е 12 януари 1990 г. В претъпкан клуб в
Коментари Харесай

Кортни Лав и Кърт Кобейн – трагичната любов на две разрушени души

Датата е 12 януари 1990 година В препълнен клуб в Сиатъл за първи път се засичат погледите на двама души, които по-късно ще се трансфорат в крал и кралица на различната музика. Кортни Лав и Кърт Кобейн са измежду най-иконичните двойки на 90-те години, само че любовната им история няма благополучен край.

Януарската им среща в действителност не е първият път, в който Кортни вижда Кърт – в този интервал гръндж бандата му Nirvana е на върха на известността си, а Кортни му е почитател, въпреки тя самата да е вокалист на група. Играе и в няколко кино лентата, измежду които " Сид и Нанси " и " Направо в Ада ". През 1989 г дружно с китариста Ерик Ерландсон основават пънк бандата Hole, в която Кортни залага на надалеч по-агресивно звучене от това на Кърт и за сметка на мелодичността. Сценичният й облик се припокрива с личността й отвън светлината на прожекторите – Кортни обича да купонясва и крие, че постоянно взема опиати. Дълго време работи като стриптийзьорка под псевдонима Love, който по-късно употребява за второ театрално име. Ето за какво, когато среща Кърт, методът й на живот наподобява напълно подобаващ за гадже на рок звезда. Но Кърт Кобейн не е посредствена рок звезда, отдала се на безкрайните празненства, а човек с дълбока психика, който се пробва да избяга от демоните си посредством използването на неразрешени вещества. Без да знае, че те хранят демоните му повече и ги вършат толкоз големи, че най-после го погубват.



Двамата се засичат на още няколко събития и стартират да излизат в края на 1991 година По-късно Кортни споделя, че това се случило с помощта на „ безмилостното й гонене “. В изявление пък Кърт споделя, че в началото отхвърлял желанията на Кортни, тъй като желал да се отдаде на ергенския живот. „ Но незабавно разбрах, че Кортни ми харесва. Беше мъчно да стоим надалеч един от различен в продължение на месеци “, добавя той.

Статутът му на ерген изчезва бързо след началото на връзката им – двойката се дами на 24 февруари 1992 година на хавайски плаж, а Кортни към този момент е бременна. Бременността й към момента не е напреднала, по тази причина съумява да се побере в остаряла викторианска рокля на Франсис Фармър – американска актриса, известна освен с филмите, само че и с дълбоките си психически проблеми, за които дръзва да приказва намерено. Кобейн пък е облечен в зелена пижама, трансформирала се в емблематична за непретенциозния му жанр.



Шест месеца по-късно – на 18 август, се ражда и щерка им – Франсис Бийн Кобейн. Името й обаче не идва от актрисата, чиято сватбена рокля носи майка й – кръстена е на Франсез Маккий - шотландска певица и създател на песни, известна от шотландската инди тайфа The Vaselines. Второто й име е Bean, в превод – бобче, тъй като съгласно родителите си приличала на бобче, когато я гледали на ултразвук.

През същата година Кортни разкрива пред Vanity Fair, че е употребявала хероин през първите месеци от бременността си, тъй като нямала визия, че носи дете. Твърди, че е спряла до раждането на Франсез. Хероинът обаче остава константа във връзката на Кортни и Кърт. Образуват любовен триъгълник, в който хероинът е на върха. Раждането на Франсис не трансформира фрапантно метода на живот на семейство Кобейн – Кортни продължава да купонясва и да пътува, а Кърт се затваря още повече в себе си. И двамата го вършат в компанията на опиатите. След като Франсис идва на бял свят, Кърт обмисля напускането на Nirvana, с цел да се отдаде на бащинството, само че по този начин и не го прави.



През 2015 година, на представянето на документалния филм " Кърт Кобейн: Дяволски монтаж ", Лав споделя: „ Той искаше да стои в жилището, да взема хероин, да рисува и да свири на китара. Това искаше да прави “. От същия документален филм излиза наяве, че месеци преди раждането на детето им и двамата са създали опит да останат чисти. През март 1992 година се записват на самостоятелни стратегии за детокс, само че дни по-късно напущат и се връщат към опиатите.

Прочетете още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР