Дързък и изчистен дизайн: Спортното комби с характерното ново лице

...
Дързък и изчистен дизайн: Спортното комби с характерното ново лице
Коментари Харесай

Opel Astra Sports Tourer: Съвършенство до най-малкия детайл

Дързък и изчистен дизайн: Спортното комби с присъщото ново лице на марката
Изключителен и характерен Opel: Първият модел в компактния клас с композиция от два цвята
Дигитален и подсъзнателен: табло Pure Panel, основан на платформата Snapdragon® Cockpit от Qualcomm Technologies, Inc.

Новият Opel Astra Sports Tourer е неповторимо дизайнерско създание, само че и в това време повсеместен за приложимост в всекидневието. Следващото потомство на бестселъра от компактния клас е първото комби на Opel, което ще бъде електрифицирано и първото, което носи новото особено лице на марката - Opel Vizor. В допълнение спортният автомобил от Рюселсхайм ще се предлага като алтернатива в стилно двуцветно решение на боята на карусерията и покрива. Подобно на модел Astra с пет порти, който скоро ще бъде разполагаем в дилърствата, интериорът на Astra Sports Tourer също е скок напред в бъдещето във всяко едно отношение. За първи път притежателите ще открият пред себе си изцяло цифровия кокпит Pure Panel – идващото потомство на обвързвания и интуитивно действен интерфейс Human Machine (HMI). Използвайки интегрираната платформа Snapdragon® Cockpit от Qualcomm Technologies, кокпитът Pure Panel разполага с усъвършенствани графични, мултимедийни, компютърни благоприятни условия и изкуствен интелект (AI), с цел да обезпечи интегрирана, новаторска и непрекъснато адаптивна система, която се контролира по отношение на желанията на пасажерите.

„ Със своя дръзновен и изчистен дизайн в интериора и екстериора, нашият нов модел Astra Sports Tourer трансформира визиите: акуратен, първокачествен и в това време извънредно удобен. Всяка линия, всеки подробност е напълно планиран. Това трансформира моделът в моден състезателен автомобил, който провокира страсти “, декларира Марк Адамс вицепрезидент на отдела за дизайн на Opel.

Дързък и изчистен дизайн: OpelVizor и двуцветна багра отличават външния тип

Подобно на Astra хечбек с пет порти, Opel Astra Sports Tourer има солидна и постоянна стойка. Издължените линии акцентират спортния тип. Основен акцент в екстериора е присъщото ново лице на марката – Opel Vizor в предната част на автомобила. Като централен външен детайл в дизайна, той следва концепцията за Opel Compass, където отвесната и хоризонталната ос – острата дипла на капака и криловидната форма на фаровете – се пресичат с емблемата на Opel Blitz в средата. Обхващайки предната част, правейки новата Astra да наподобява по-широка, Vizor безпроблемно интегрира новите технологии като опционалните ултра-тънки предни фарове Intelli-Lux LED® и предната камера на 360-градусовата система Intelli-Vision.

Гледан в профил, Astra Sports Tourer наподобява състезателен и динамичен. Отличителните извивки на вратите придават на автомобила присъщ, дръзновен тип, наблягайки здравото му сцепление с пътя. Изразеният надолнище напред на необятните задни колони акцентира позицията на Sports Tourer в поза „ подготвен за скок “. Отзад Opel Compass концепцията се повтаря от централно инсталирания Blitz, отвесно подравнения стоп и ултра тънките LED задни светлини, включени във всички модели на Astra.

Емоция в всекидневието: Красивият дизайн може да бъде и удобен

Вълнуващи страсти подбудени от дизайна, само че и деловитост – новия Astra Sports Tourer е планиран да съчетае най-хубавото от двете. Целта на дизайнерите на новия модел е да го създадат в действителност привличащ вниманието на близките, като в това време – както всички прародители – да употребяват изцяло потвърденото му преимущество, удобството при ежедневна приложимост.

Мисията е изпълнена: с механически размери от 4642x1860x1480 милиметра (Д x Ш x В) и височина на товарене от към 600 mm, Astra Sports Tourer затвърждава водещата известност на Opel в бранша. За да обезпечи товарния предел невисок, регистрационният номер, не е ситуиран в бронята – за разлика от модела с пет порти – а в задната врата. Това улеснява товаренето на изцяло плоското задно поделение с багаж или съоръжение. И макар доста по-дългото междуосие от 2732 мм (+70 мм), което е даже с 57 мм по-дълго от това на новия хечбек Astra и покачва комфорта в кабината за пасажерите, Astra Sports Tourer е с 60 мм по-къс от предходния модел, с помощта на изключително късият челен надвес.

„ Въпреки компактните си размери, модел Astra Sports Tourer наподобява толкоз дълъг, колкото Insignia – макар че в реалност е по-къс. Ние реализираме това образно усещане, като използваме плавни, елегантни линии, комбинирани с отчетливо двуцветно осъществяване на покрива, което се предлага за първи път в класа на компактните комби коли “, споделя Марк Адамс. Опцията за цветови контрастност за покрива и каросерията е нова за Astra Sports Tourer, само че позната в сегмента на компактния клас на комби. Това цветово решение придава на новия модел още по-елегантен и постоянен тип на пътя.

„ Пълен детокс ”: PurePanel с цялостна съгласуваност и интуитивност

Изчистеният и дръзновен дизайн има отражение и в интериорното решение на модела. Напълно цифровият, насочен към лидера кокпит Pure Panel го придвижва в изцяло нов свят. Интерфейсът човек-машина (HMI) предлага на клиентите интуитивно преживяване. Pure Panel (напълно остъклен според от варианта) разполага с два хоризонтални 10-инчови екрана, които са интегрирани дружно с вентилационния отвор от страната на лидера.

„ Напълно остъклената повърхнина на таблото се характеризира с това, което назовавам „ Стъкло до ръба “, където стъклото се простира до ръбовете на Pure Panel. Това основава извънредно съвременен и напредничав тип на купето “, споделя вицепрезидентът на отдела по дизайн на Opel. Благодарение на защитно покритие се предотвратяват отблясъците и отраженията от предното стъкло. Таблото е без козирка над екраните и сензорните екрани, каквато има при множеството модели коли.

„ Пълен детокс ” е главният принцип спазван в дизайна на купето на Astra Sport Tourer. Дизайнерите и инженерите на Opel са положили огромни старания, с цел да подсигуряват, че лидерът ще получава цялата нужна информация и потребни варианти за работа, без да е съкрушен с непотребни данни или функционалности. С физическите контроли, сведени до най-малко под формата на елегантно направени клавиши, Pure Panel реализира най-благоприятен баланс сред цифровизация и интуитивна работа, детоксикиран от дразнещи образни сигнализации и без потребност от подменюта. Никога до момента Opel не е бил толкоз подсъзнателен и елементарен за ръководство, осигурявайки цялостна централизация върху шофирането и придвижването по пътищата.

Благодарение на платформата Snapdragon® Cockpit, изцяло цифровият кокпит Pure Panel е планиран да дава извънредно интуитивно преживяване включващо изкуствен интелект, персонализиране на потребностите на лидера и пасажера, виртуална помощ в автомобила, натурален гласов надзор, схващане на езика и адаптивни интерфейси.

В новата Astra Sports Tourer няма потребност от кабели за зареждане на мобилните телефони, защото новото потомство мултимедийна информационно-развлекателна система може да бъде обвързвана към безжични Apple CarPlay и Android Auto посредством съвместими смарт телефони. И тук максимата е да се предлага изчистен, изцяло функционален високотехнологичен дизайн, който не наподобява леден и неопределен, а внася чувство за сигурност и комфорт.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР