Дърветата са невероятни организми, които работят за нас във времевата

...
Дърветата са невероятни организми, които работят за нас във времевата
Коментари Харесай

Вижте най-странните дървета в света

Дърветата са невероятни организми, които работят за нас във времевата канара, обвързвана с човешкия живот. Формата им се дължи на тяхната биология или на метода, по който хората ги трансформират, написа Дарик.

Вижте 5 дървета, за които няма да повярвате, че съществуват:

Скулптурни дървета

Когато за първи път видите такова дърво е доста евентуално да си помислите, че това е човешко създание. Но това са дървета, които получават тази форма заради човешка интервенция. Докато порастват дърветата се превиват в мечтаната форма или статуя.

Алекс Ерландсън е създавал невероятни, странни, а от време на време и фантастични структури от дърветата, освен това живи, като ги е карал да порастват и да се преплитат и трансформират по метод, по който той желал. Той е живял през 1884-1964 година и е бил елементарен фермер - в действителност с неповторимо занимание.



Дървото-затвор в Австралия

Дървото затвор се намира в Западна Австралия. То е наречено по този начин, тъй като има отвор във вътрешността и там се е образувала дребна килия. В предишното тя сее употребила за краткотрайна килия за пандизчии. Дървото е на 1500 години, а посетителите могат да го следят зад ограждения, с цел да не го повредят.

Цветовете на дъгата върху евкалипт във Филипините

Корите на тези евкалипти са толкоз блестящо оцветени в цветовете на дъгата, че в случай че сте до тях може да си помислите, че сте в страната на чудесата. Растат във Филипините, а невероятните цветове по кората им се получават, когато отделят външния си пласт.

 1936720
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР