Дървета паднаха върху движещи се превозни средства, кит беше изхвърлен

...
Дървета паднаха върху движещи се превозни средства, кит беше изхвърлен
Коментари Харесай

Тайфун смачка превозни средства и изхвърли кит на брега в Южен Китай

Дървета паднаха върху движещи се транспортни средства, кит беше изхвърлен на брега, а фризер, цялостен със сладолед, изплува в наводненията при прекосяването на тайфуна " Талим " през южните провинции на Китай, съобщи Ройтерс.

В китайските обществени медии бяха оповестени видеоклипове, показващи падащи и борещи се с ветровете пешеходци, наводнени пътища и очевидци, събрали се в тъмнината към изхвърлен на брега кит.

" Талим ", първият ураган, който навлиза на сушата в Китай тази година, удари късно нощес крайбрежието на провинция Гуандун, като бързо отслабна до тропическа стихия.
 

— DD Geopolitics (@DD_Geopolitics)
През нощта се реалокира в залива Бейбу, а малко след среднощ за повторно доближи сушата и се реалокира в южната част на регион Гуанси.
Скоростта напразно към 8 часа сутринта е спаднала до най-много 25 м/с (90 км/ч), заяви Китайската метеорологична работа.

Очаква се бурята да продължи да отслабва и да се разсейва, до момента в който се придвижва на северозапад към Северен Виетнам по-късно през днешния ден, заяви още тя.

След прекосяването на " Талим " в Гуандун пожарникари са спасявали пасажери, затиснати в колите от паднали клони на дървета, като са разчиствали загради по пътищата и са помагали на други водачи да стигнат на безвредно място, оповестяват държавните медии.

— CGTN (@CGTNOfficial)

Близ о 230 000 души в Гуандун бяха евакуирани през вчерашния ден, преди бурята да се ускори, заяви Синхуа. 

Държавните медии оповестиха, че от през вчерашния ден в град Нанинг в провинция Гуанси са нарушени напредванията на 35 пътнически влака и са анулирани 26 полета. Днес сутринта в Хайнан, островна провинция на юг от Гуандун, жп превозът последователно се възвръща, откакто през вчерашния ден бе спрян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР