Дървата за огрев и въглищата ще отопляват домовете и през

...
Дървата за огрев и въглищата ще отопляват домовете и през
Коментари Харесай

Хората ще използват въглища и след 50 години: Русия

Дървата за огрев и въглищата ще отопляват домовете и през идващите десетилетия, само че делът им в енергоснабдяването ще намалее, съобщи съветският вицепремиер Александър Новак в изявление за обществената медия Soloviev LIVE TV.

Запитан за енергийната среда през идващия половин век, високопоставеният държавен чиновник също по този начин предвижда, че " водната сила ще остане, по един или различен метод ".

" Ще остане и нищожен дял от обичайните въглеводородни енергийни източници ", означи Новак, който е някогашен министър на енергетиката. " Дори въглищата и дървата за огрев, дружно с нефта и газа, ще се употребяват, въпреки че дяловете им ще намалеят. "

Той акцентира, че сега Европейски Съюз се връща към производството на електрическа енергия от въглища заради " неефективните и неразумни решения " за отвод от съветския газ, който той дефинира като " извънредно екологичен, на ниска цена и благонадежден запас ".

Според Новак през идващите години ще се усили въвеждането на нови енергийни мощности, основани на производството на сила от слънце и вятър.

Миналата година вицепремиерът съобщи, че Москва е пренасочила доставките на над 25 млн. тона съветски въглища от Европейски Съюз към Азия поради наложените на Москва западни наказания.

Китай се трансформира в един от главните купувачи на съветски въглища, откакто Европейският съюз изцяло спря да купува стоката от Русия предходната година.

Тогава Европейската комисия пресметна, че ембаргото ще засегне една четвърт от целия съветски експорт на въглища, който е на стойност над 8 милиарда $ годишно. Миналата година Русия е доставила над седем милиона тона въглища за Китай.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР