Държавното обвинение търси пране на пари в шумния скандал "Барселонагейт".

...
Държавното обвинение търси пране на пари в шумния скандал "Барселонагейт".
Коментари Харесай

Прокуратурата: Търсим пране на пари в Барселонагейт - slava.bg

Държавното обвиняване търси пране на пари в шумния скандал "Барселонагейт ". По следствието е позволена финансова експертиза, която събира доказателства за генезис на средства, заяви през днешния ден на брифинг пред публицисти ръководителят на профилираната прокуратура Валентина Маджарова. Тя разгласи, че се "води интензивно следствие ".

"Мога да кажа сигурно, че някогашният министър председател е давал пояснения по проблема тогава, когато беше още на стадий "предварителна инспекция ". Сега, в процесуално качество, не е разпитван, само че това е тактичност на следствието ", сподели още Маджарова.

Преди седмица стана ясно, че прокуратурата в Испания не е прекратила следствието си за първокласната къща в Барселона, в която живееше манекенката Борислава Йовчева с щерка си Ема, а го е трансферирала на сътрудниците си в България заради повтаряне на юрисдикцията. „ Тъй като българското следствие (дело 5906/2019 разпределено на ВКП) е по-напреднало от испанското, българската прокуратура по справедливи аргументи се намира в по-добра позиция от испанската прокуратура да продължи следствието “, оповестява в писмо основният прокурор на Прокуратурата за битка с корупцията и проведената престъпност на Испания Алехандро Лусон Кановас до евродепутата Елена Йончева.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР