Държавното обвинение ще иска постоянен арест за обвинените за убийството

...
Държавното обвинение ще иска постоянен арест за обвинените за убийството
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за килърите на Кирил Русев

Държавното обвиняване ще желае непрекъснат арест за упрекнатите за убийството на 49-годишния Кирил Русев, чието тяло бе открито в частна морга с подправени документи. За убийството са арестувани Петър Александров и Александър Кинов,


На брифинг през днешния ден управлението на Софийска градска прокуратура, представители на Групово дело „ Национална полиция “ и Столична дирекция на вътрешните работи дадоха повече детайлности по тежкия престъпен случай, съобщи кореспондент на БГНЕС.


В рамките на 5-7 януари са осъществени голям брой дейности по следствието. След отчет се стигна до рационално съмнение, че Александров и Кинов са направили ликвидиране. Те са привлечени към наказателна преговорният за преднамерено ликвидиране, заяви заместник-градският прокурор и представител на СГП Христо Кръстев.

„ Вече е постановено искане за задържане под стража. Причината за гибелта са две огнестрелни рани в региона на торса и крайници ”, сподели още Кръстев.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов изясни, че убитият е бил поканен в дома на един от причинителите.


„ Жертвата е завързвана, както и унизена. След това са нанесени и двете огнестрелни рани, които предизвикват гибелта на мъжа ”, изясни Николов. Той разяснява че трупът е открит квалифициран за кремация в морга, наета от един от причинителите.

„ Този причинител е гробокопач по специалност, даже същият се беше опитал да кремира лицето чрез неистинен акт за гибел, възложен на погребалната организация. Действията ни, които бяха бързи, доведоха до откриването на натрупа на 49-годишния мъж ”, акцентира Любомир Николов.

Основната версия, по която се работи, са финансови връзки.

„ Изследваме няколко оръжия, само че към момента експертизите не са подготвени. Предстои да се посочи каква е сумата, която е дължал убития на причинителите, само че става въпрос за доста пари ”, сподели още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Той посочи, че жертвата е притежател на компания, която е стопанисвала ресторант в центъра на София. Убитият не е престъпно проявен.

„ Един от упрекнатите за убийството обаче е престъпно проявен ”, акцентира Николов.

Михаил Наумов, шефът на отдел убийства в ГДНП, изясни, че са наблюдавали телефона на убития, по този начин и са намерили местонахождението.

БГНЕС напомня, че Петър Александров е наследник на някогашния финансов министър Стоян Александров. Според събраните до момента доказателства, Александров и Кинов са умъртвили Кирил Русев поради финансови отговорности към Петър Александров в размер на 200 000 лв..

Двамата мъже бяха задържани при взаимна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта, откакто родственици на жертвата подали сигнал за неговото изгубване.

Тялото на убития мъж е намерено в камера в морга с подправени документи. Освен това двамата обвинени са минали границата сред България и Сърбия, като на граничните управляващи са посочили документите на жертвата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР