Държавното дружество Автомагистрали ЕАД ще прави още 88 километра от

...
Държавното дружество Автомагистрали ЕАД ще прави още 88 километра от
Коментари Харесай

Борисов намери за какво да изхарчи излишъка - за АМ Хемус без обществена поръчка

Държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД ще прави още 88 километра от Автомагистрала " Хемус ", за които държавното управление реши да отпусне 1,38 милиарда лв.. Сумата е идентична с тази за предходната права, която се строи в този момент, само че тя е дълга 134 километра. Новите пари ще отидат за правенето на механически планове и осъществяване на строително-монтажните работи в правата от 222-ри до 310-ти километър в интервала до 2022 година.
Всъщност това, че " Автомагистрали " пое правата от пътен възел " Боаза ", до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново докара до скандал - поради подозрения дали компанията има нужната експертиза да го направи! Освен това, както тогава, по този начин и в този момент сдружението ще строи без социална поръчка. Тогава стана ясно, че не може да строи за повече от 1 млн. лв. на километър облага. Отделно, Българска социалистическа партия попита дали включването на " Автомагистрали " не е тип отплата за Гинка Върбакова поради провалената договорка за ЧЕЗ, защото шефът на държавното сдружение Стоян Беличев е неин някогашен съучастник.
От сегашните 1,38 милиарда лв., 483 млн. лв. се отпускат по бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2019 година за идни заплащания, като държавното управление твърди, че " с това се цели обмисляне на завършването на автомагистралата от София до Варна ". Парите очевидно идват от бюджетния остатък, който към края на ноември беше към 1 милиарда лв., а по Закона за държавния бюджет тази година можем да си позволим недостиг от към 2 милиарда лв..
За правата на Автомагистрала " Хемус " от 222 до 310 километър са обособени три сектора:
- Участък 7 е 43,6 км. Той е след пресичането на път I-5 Русе - Велико Търново до км 265-ти км при пресичането с път II-51 Бяла - Търговище.
- Участък 8 - 33,5 км. Отсечката е след пресичането с път II-51 Бяла - Търговище и е до връзката с път II-49 Търговище - Разград.
- Участък 9 - 11,9 км. Този сектор е от пресичането с път II-49 и до изграждащия се сега сектор Белокопитово - Буховци, при пресичането на път I-4 с път III-5102).
Какво още като пари получи районното министерство - научете в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР