Държавно субсидирана психологическа подкрепа, по-строг контрол върху продажбата на алкохол

...
Държавно субсидирана психологическа подкрепа, по-строг контрол върху продажбата на алкохол
Коментари Харесай

Дали? Затягат контрола върху алкохола и цигарите

Държавно субсидирана психическа поддръжка, по-строг надзор върху продажбата на алкохол и цигари и още десетки ограничения за възстановяване на живота на младежите в България оферират младежите. Това са част от рекомендациите на над 100 младежи от цялата страна, които взеха присъединяване в Националната младежка конференция „ Проект за бъдеще “, проведена от  Министерството на младежта и спорта, оповестяват от пресцентъра на ведомството. 

Форумът даде на участниците опция да работят в групи по пет тематични области: предварителна защита на експанзията, психологичното здраве, овластяването на младежите и включването им в процесите на взимане на решения, зелени политики, обучение и младежката работа.

Конференцията беше открита от министър Весела Лечева. Тя сложи акцент върху позитивната смяна, която младежите могат да донесат като бъдат дейни жители. Участниците показаха концепциите си пред заместник-министъра на младежта и спорта Петър Бучков, шефа на дирекция „ Младежки политики “ Силвия Петрова и съветника на министъра на младежта и спорта доктор Лилия Еленкова.

Младежите засегнаха тематики като аргументи за експанзията и зависимости при подрастващите, ограничение на хазарта, устойчивото развиване, усъвършенствания в бранша на младежката работа, ангажираното поданство и дейното включване на младежите на разнообразни равнища във вземането на решения – училищен и студентски препоръки, локално самоуправление и други. Като съответен проблем беше посочен дефицитът на обучение за екологията в учебната система. Според младежите засягането на този проблем в границите на съществуващите образователни проекти не е задоволително и би следвало да има обособен предмет. 

Държавно субсидираната психическа поддръжка беше препоръчана като инструмент за възстановяване на психологичното здраве на младежите. Освен това те настояха и за периодическа психическа поддръжка за всички възпитаници. Подготовката за родителството припознаха посредством основаване на безвъзмездни академии за родители. Като метод за превъзмогване на експанзията показаха работа освен с жертвата, само че и с насилника. Младежите поддържаха ограничения за по-строг надзор при продажбата на алкохол и цигари  на малолетни. 

Програми за безвъзмездни жилища и начални стипендии са единствено част от предложенията за поддръжка при нахлуване на пазара на труда. Заедно с представители от Министерството на младежта и спорта, Министерството на труда и обществената политика и Министерството на културата, младежите разискаха провокациите в разнообразни области. Във фокуса на вниманието с представителите на институциите бяха тематики като подпомагането при намиране на първа работа, обгръщането на младежите без трудова или образователна претовареност, връзката сред обучение, просвета и спорт като средство за стабилно психическо развиване и други.

Конференцията е заключителното събитие в България във връзка Европейската година на младежта – 2022 година

С над 190 проведени събития и начинания българските младежи се включиха интензивно в дейностите в Европейската година на младежта, означи преди дни  европейският комисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел. Повече от 100 младежи имаха опцията да обменят опит, хрумвания и отзиви по настоящи тематики, свързани с политиките и бъдещето на младежите. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР