Държавният шампионат по плажен футбол ще започне на 4 юли,

...
Държавният шампионат по плажен футбол ще започне на 4 юли,
Коментари Харесай

Държавното първенство по плажен футбол стартира на 4 юли

Държавният шампионат по плажен футбол ще стартира на 4 юли, стана ясно през днешния ден след извършеното онлайн съвещание на Комисията по плажен футбол към БФС. Обсъдени бяха разновидностите и методите за осъществяване на шампионата за новия спорно-състезателен сезон, като всички тимове от предходната година ще получат покана за присъединяване и през тази.

Осем отбора ще вземат присъединяване в Първа лига beach soccer, като в случай че има отказали се или такива, които не дават отговор на условията на БФС и Министерството на младежта и спорта, техните места ще бъдат запълнени с постъпили новожелаещи.

Членовете на комисията одобриха същия формат на шампионата, прочут от предходните две години, а точно - постоянен сезон и Суперфинал, който ще се организира в четири уикенда - три от първата фаза и един за определянето на носителя на купата. Единодушно беше признато по време на Суперфинала да има с изключение на първа четворка, и дуели за систематизиране на местата след пето. Членовете на комисията се сплотиха и направиха смяна в метода на точкуването преди финалния кръг. Точките, които всеки тим завоюва в постоянния сезон, ще се разделят на две и с този актив тимовете ще продължат на Суперфинала.

Началото би трябвало да бъде обещано на 4 и 5 юли. Вторият стадий е плануван за 25 и 26 юли, а третият - за 15 и 16 август. Потвърдени и утвърдени от комисията домакини на шампионатите са Бургас и Стара Загора, като за последния от трите стадия ще се избира сред Русе и Кранево. Суперфиналът на шампионата е заложен за 11-13 септември, като след диспути и изразени отзиви, той ще се организира още веднъж във Варна.

Голяма е вероятността всички срещи от шампионата да имат телевизионно лъчение, както и онлайн такова, за което се водят договаряния. Отново е очакван и награден фонд за всички участници в шампионата.

Шкорпиловци остава сцена на обичайния шампионат за подрастващи, който ще се организира при започване на август.

Поради динамичната обстановка с епидемиологичната конюнктура в страната и към момента непубликувания и разгласен интернационален календар, Комисията си резервира правото на промени на градовете и датите. Всички мероприятия ще бъдат провеждани под прецизните правила и условия на Министерствата на опазването на здравето и младежта и спорта за осъществяване на надпревари при спортове навън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР