Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън коментира позицията на Вашингтон

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън коментира позицията на Вашингтон
Коментари Харесай

Тилърсън: Дипломацията на САЩ за КНДР ще продължи до хвърлянето на първата бомба

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разяснява позицията на Вашингтон за Северна Корея и иранската нуклеарна договорка в изявление за СиЕнЕн.

По-рано тази седмица американският президент Доналд Тръмп разгласи, че няма да удостовери, че Техеран извършва съглашението, само че и Съединени американски щати няма да изоставен договорката.

 Тръмп и Иран: договорка има, консенсус – не
Тръмп и Иран: договорка има, консенсус – не

Всяко едно усилване на тона от страна на Вашингтон по отношение на Техеран реализира резултат, противоположен на търсения

Съединени американски щати ще продължат дипломатическите старания за разрешаване на севернокорейската рецесия , увери държавният секретар.

" Той (Тръмп) желае това да бъде позволено дипломатически, защото той не се стреми към война...дипломатическите старания ще продължат до хвърлянето на първата бомба ", разясни Тилърсън.

" Той желае да стане ясно, че има военни разновидности на масата, само че няма да се стреми към война ", сподели топ дипломатът.

 Иранският <a href=хазарт на Тръмп – смяна на разпоредбите в придвижване " >
Иранският хазарт на Тръмп – смяна на разпоредбите в придвижване

За Тръмп към този момент няма да има значение дали Иран съблюдава договорката...

Рекс Тилърсън добави, че Съединени американски щати желаят съглашение с КНДР за нуклеарната и ракетна стратегия. Според него наложените от администрацията на Тръмп наказания против Северна Корея са едно от най-големите й достижения, наблягайки обстоятелството, че интернационалната общественост е " обединена " против нуклеарната стратегия на Пхенян.

По отношение на Иран той съобщи, че Вашингтон ще работи с сътрудниците си.

 Джон Кери упрекна Тръмп в липса на здрав разсъдък поради решението му за Иран
Джон Кери упрекна Тръмп в липса на здрав разсъдък поради решението му за Иран

Застрашавал американските ползи

Според него има редица механически нарушавания на съглашението, пояснявайки, че ще изискат повече инспекции и повече претенции да се извършват.

Иначе Тилърсън разказа Доналд Тръмп като " доста невероятен президент ", отбелязвайки, че желанията му постоянно служат като мотивация за предприемане на дейности.

Използваният от президента " Туитър ", по думите на Тилърсън, цели да принуди хората да подхващат дейности и да се опълчват на статуквото.

В същото време посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи пред NBC, представена от Ройтерс, че Съединени американски щати на този стадий остават в интернационалното съглашение за нуклеарната стратегия на Иран.

По думите й администрацията на Тръмп желае " симетричен " отговор против дейностите на Техеран в международен проект.

" Мисля, че към този момент ние ще останем в съглашението. Защото вярата ни е, че можем да подобрим обстановката. Това е задачата ни ", сподели тя, имайки поради терзанията на Вашингтон по отношение на ракетната стратегия, оръжейните покупко-продажби и спонсорирания от Иран тероризъм.

" Това, което споделяме в този момент, е да не се разрешава Иран да се трансформира в идната Северна Корея ", продължи тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР