Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че по време

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че по време
Коментари Харесай

Майк Помпейо: В Русия ще обсъдим положението във Венецуела, Сирия и Афганистан

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи, че по време на визитата си в Русия от 12 до 14 май има намерение да разиска ситуацията във Венецуела, а също да опита да откри способи за съдействие сред Вашингтон и Москва по политиката за Афганистан и Сирия, съобщи ТАСС.

В оповестено нощес изявление пред тв канал Си Ен Би Си Помпейо означи, че има доста области, в които той се надява Съединени американски щати и Русия да намерят общи ползи. "Може да не успеем. Ако не успеем [да намерим общите интереси], всеки ще тръгне по собствен път ", сподели първият посланик на Съединени американски щати. Той акцентира, че до момента в който е бил отпред на Централно разузнавателно управление на САЩ, е имал положително съдействие с руснаците в битката с тероризма, което е разрешило да бъде избавен живота на жители на Съединени американски щати и Русия.

ТАСС напомни за известието от сряда на съветското външно министерство, съгласно което външният министър Сергей Лавров ще разиска в Сочи с Помпейо двустранните връзки и ситуацията във Венецуела, Сирия и Афганистан. Говорителят на Кремъл не изключи Помпейо да бъде признат и от президента Владимир Путин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР