Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще посети Русия от

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще посети Русия от
Коментари Харесай

Белия дом потвърди визита на Помпейо в Русия, ще има среща и с Путин

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо ще посети Русия от 12 до 14 май като по време на визитата си ще има срещи с съветския президент Владимир Путин и с министъра на външните работи Сергей Лавров, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки изказване на Държавния департамент.
Помпейо ще се види с Лавров и Путин на 14 май в Сочи. Той ще разиска с тях редица двустранни и многостранни провокации, се акцентира в изказването. Визитата на Помпейо в Русия бе оповестена и доказана от съветска и американска страна още през миналата седмица като в началото бе оповестена среща единствено с Лавров. Впоследствие се появиха догатки, че е допустимо американският държавен секретар да беседва и с Путин, което в последна сметка бе публично доказано. На 13 май в Москва Помпейо ще се срещне със чиновници на посолството на Съединени американски щати, представители на американския бизнес и американски студенти. Държавният секретар на Съединени американски щати също така ще постави венец на Могилата на Незнайния боец.
Според наблюдаващи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се пробва да откри по-тесни връзки с Русия, само че визитата американския държавния секретар е в миг, в който Москва и Вашингтон са на различни позиции по редица въпроси, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР