Държавният секретар на САЩ Майк Помпео ще замине за Северна

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео ще замине за Северна
Коментари Харесай

САЩ продължават да притискат Северна Корея

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео ще замине за Северна Корея в четвъртък за договаряния по денуклеаризацията на Корейския полуостров със севернокорейския водач Ким Чен-ун, съобщи на конференция представителят на Белия дом Сара Сандърс, представена от Reuters.

Това ще бъде третото посещаване на Помпео в Северна Корея.

"С цел продължение на значимата работа по денуклеаризацията на Корейския полуостров държавният секретар Помпео ще отпътува за Северна Корея на 5 юли, с цел да се срещне със севернокорейския водач и неговия екип ", уточни Сандърс.

Контактите сред Съединени американски щати и КНДР не престават на разнообразни нива и Вашингтон счита, че на тези договаряния се следи прогрес, съобщи представителят на Белия дом.

Държавният департамент посочи в официално съобщение, че Помпео ще бъде в Северна Корея от 5 до 7 юли, "за продължение на консултациите и използване на напредъка, реализиран от президента Тръмп и водача Ким в Сингапур " на 12 юни.



След Северна Корея Помпео ще посети на 7 и 8 юли Токио, където ще разиска с японски и южнокорейски ръководители "нашият общ ангажимент за дефинитивно и напълно подлежащо на инспекция нуклеарно разоръжаване на КНДР, както и други районни и двустранни въпроси.

Държавният секретар ще отиде по-късно в Ханой и в Абу Даби, преди да взе участие в срещата на върха на НАТО в Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР