Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в понеделник, че

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Блинкен: Рано е да се каже как върви украинското настъпление

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи в понеделник, че е прекомерно рано да се каже по какъв начин тъкмо се развива контранастъплението на Украйна, само че изрази убеденост, че Киев ще продължи да има триумф в опитите си да си върне земите, завзети от Русия.

В събота украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че дълго чаканото нахлуване е почнало. Владимир Путин.

 Зеленски се похвали с резултати от настъплението Зеленски се похвали с резултати от настъплението

Говорейки на конференция във Вашингтон, Блинкен сподели, че Съединените щати са решени да усилят оптимално поддръжката си за Украйна, с цел да може тя да успее на бойното поле. " Силен " пакет от политическа и практическа поддръжка за Украйна може да се чака и на идната среща на върха на НАТО във Вилнюс през юли, съобщи държавният секретар, представен от Ройтерс.

В понеделник зам.-министърът на защитата на Украйна Хана Малиар заяви в " Телеграм ", че са освободени пет селища, измежду които Лобкове, Левадне и Новодаривка в югоизточната Запорожка област и Сторожеве, в региона на Донецк. Украинските военни са напреднали с още 700 м, връщайки си позиции в Бахмут.

Москва още не е удостоверила оттегляне.

Институтът за проучване на войната поддържа изказванията на Киев, заявявайки, че Украйна е превзела " голям брой селища " през уикенда.

 Контранастъплението на Украйна: къде съветската войска е уязвима Контранастъплението на Украйна: къде съветската войска е уязвима
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР