Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви пред руския външен

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви пред руския външен
Коментари Харесай

САЩ със силен сигнал към Русия за дипломация

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи пред съветския външен министър Сергей Лавров, че Вашингтон е подготвен за сериозна дипломатическа работа с Москва на реципрочна основа. Това съобщи ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Нед Прайс, съобщи БГНЕС.

" Държавният секретар даде ясно да се разбере пред министър Лавров, че сме подготвени за сериозен дипломатически ангажимент с Руската федерация на реципрочна основа ", сподели той.
Forbes: Западът изпадна в суматоха поради " старите " кораби на Путин
Десантните кораби на военноморския флот (ВМФ) на Русия изплашиха Запада и принудиха Вашингтон да промени проектите по основаването на ле...
Прочети повече
Той съобщи, че Вашингтон счита, че опасенията за сигурността на Москва и на Съединени американски щати и техните съдружници в Европа се припокриват, тъй че има опция " да се отговори на тези опасения на реципрочна основа ". " За да се реализира това, ще е нужна дейна, основна, сериозна и продължителна дипломатическа работа. Готови сме за това ", добави Прайс.

" Вашингтон приветства дипломатическия ангажимент сред съдружниците си и Русия, стига той да се реализира в съгласуваност с НАТО ", сподели Прайс.

" Знаем, че редица наши сътрудници от целия свят се ангажираха с договаряния с Руската федерация, някои от тях с [руския външен министър Сергей] Лавров, други непосредствено с [руския президент Владимир] Путин. Непрекъснато сме заявявали, че поддържаме разговора, поддържаме дипломатическия ангажимент, който се реализира по същия метод, по който го вършим ние - в цялостна съгласуваност и консултация със Северноатлантическия алианс. Това е водещо за нас, що се отнася до уговорките ни с съветската страна, в които нашите съдружници не вземат участие директно ", съобщи Прайс. " Затова бихме подкрепили всеки разговор, всеки дипломатически ангажимент, сбъднат по сходен метод, изключително в случай че той може да докара до осезаеми признаци на деескалация ", съобщи представителят.

Още: Русия отхвърли да е предавала отговор на предложенията за сигурност на Съединени американски щати

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР