Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че е дълбоко

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че е дълбоко
Коментари Харесай

САЩ към Русия: Не ние, а вие изкарахте хората по улиците

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че е " надълбоко смутен от насилствените репресии " против съветските протестиращи и арестите на хиляди хора в цялата страна, които упорстват за освобождение на затворения опозиционен водач Алексей Навални, заяви телевизия NBC, представена от БГНЕС.

Руското външно министерство съобщи в Tуитър, че Съединени американски щати стоят зад митингите, което съгласно него е " груба интервенция в съветските каузи ", само че демонстрациите демонстрират, че на руснаците им е писнало от " корупция " и " автокрация ", сподели Блинкен пред NBC News в първото си телевизионно интервю откакто встъпи в служба предходната седмица.

" Руското държавно управление прави огромна неточност, в случай че има вяра, че става въпрос за нас ", сподели той. " Става въпрос за тях. За държавното управление. За разочарованието, което съветският народ изпитва от корупцията, от авторитаризма и мисля, че би трябвало да гледат във вътрешността, а не на открито. "

Блинкен сподели, че обмисля отговор на обстановката с арестувания  съветски опозиционер Алексей Навални, дружно с други дейности на съветското държавно управление.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР