Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна на необявено посещение

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна на необявено посещение
Коментари Харесай

Блинкен ще обяви нова помощ от над 1 млрд. долара за Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде на необявено посещаване в Киев, където ще разгласи нова помощ за Украйна в размер на повече от един милиард $, оповестиха от Държавния департамент на Съединени американски щати, съобщи Агенция Франс Прес.

" Очакваме, че по време на това посещаване министърът ще може да разгласи над един милиард $ ново американско финансиране за Украйна ", съобщи почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати на път за Киев. Блинкен дойде в украинската столица и беше посрещнат от посланика на Съединени американски щати Бриджит Бринк.

От началото на пълномащабната война Съединени американски щати оказват военна и финансова поддръжка на Украйна. Общата сума на американската помощ за съвсем година и половина от войната се прави оценка на 66,2 милиарда $. Това е най-големият размер на американската поддръжка за която и да е страна в света от времето на проекта " Маршал " след Втората международна война насам.

На 29 август Блинкен разгласи нов пакет от помощи в размер на 250 млн. $. Той включваше ракети AIM-9M за противовъздушна защита, муниции HIMARS, съоръжение за разминиране и други продукти.

Това е третото посещаване на държавния секретар в Украйна по време на войната. За първи път той идва дружно с ръководителя на Пентагона Лойд Остин през април 2022 година Двамата разискаха с украинските управляващи въпроса за доставката на модерни оръжия, нужни на Украйна, и нова военна помощ от Съединени американски щати.

Още на 8 септември Блинекен още веднъж посети Украйна. Тогава той пътува до Ирпен в Киевска област, където персонално видя последствията от военната експанзия на Руската федерация. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР