Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обеща по време на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обеща по време на
Коментари Харесай

Блинкен: Докато Америка съществува, винаги ще бъдем до Израел


Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен даде обещание по време на посещаване в четвъртък, че Съединените щати " постоянно " ще поддържат Израел, само че сподели, че палестинците също имат " законни желания ", които не са показани от въоръжената формация Хамас.

„ Вие може да сте задоволително мощни сами, с цел да се отбраните “, сподели Блинкен по време на среща с премиера Бенямин Нетаняху, до момента в който войната бушува сред Израел и Хамас.

„ Но до момента в който Америка съществува, в никакъв случай, в никакъв случай няма да ви се наложи. Винаги ще бъдем до вас.”

На посещаване в символ на взаимност Блинкен заяви броя на жертвите на американски жители, като сподели, че минимум 25 са доказани измежду мъртвите.

Президентът Джо Байдън даде обещание непоколебима поддръжка за Израел и не прикани за въздържаност против Хамас, само че Блинкен загатна за нуждата от вероятно спокойно съглашение - концепция, която от дълго време среща опозиция от десния Нетаняху.

„ Всеки, който желае мир и правдивост, би трябвало да осъди ръководството на терора на Хамас. Ние знаем, че Хамас не съставлява палестинския народ или техните законни желания да живеят с равни ограничения за сигурност, независимост, правораздаване и достолепие “, сподели Блинкен.

Блинкен си напомни по какъв начин дядо му е избягал от антисемитски погроми в Русия, а вторият му татко е оживял в нацистките концентрационни лагери.

„ Идвам пред вас освен като държавен секретар на Съединените щати, само че и като евреин “, сподели Блинкен.

„ Идвам пред вас също като брачен партньор и татко на дребни деца. Невъзможно ми е да виждам фотосите на убити фамилии, като майката, бащата и трите дребни деца, убити, до момента в който са се приютявали в дома си в кибуца Нир Оз, и да не мисля за личните си деца “, сподели той.

Блинкен даде обещание, че администрацията на Байдън и Конгресът ще работят дружно, с цел да отговорят на военните претенции за Израел, който се радва на необятна поддръжка от разнообразни партии.

„ Тъй като потребностите на защитата на Израел се развиват, ние ще работим с Конгреса, с цел да сме сигурни, че те са изпълнени “, сподели той.

Нетаняху, говорейки до Блинкен, изрази благодарност за поддръжката на Съединени американски щати и сподели, че Хамас, който ръководи блокираната Ивица Газа, би трябвало да се третира като ISIS.

„ Както ISIS беше смачкан, по този начин и Хамас ще бъде смачкан. И Хамас би трябвало да бъде третиран тъкмо както беше третиран ИДИЛ “, сподели Нетаняху.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР